Šta je veće iznenađenje - Godina, trener ili rezultat poslednje pobede Barse nad Granadom?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 11.02.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Ćavi još nema pobedu...

EPA-EFE/Pepe Torres
EPA-EFE/Pepe Torres

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone večeras gostuju u Granadi, verovali ili ne, ekipi koju Katalonci nisu pobedili pune tri godine!

Zvuči zaista frapantno, ali preplaćena ekipa za borbu za opstanak, Barsina je rak rana pune tri godine. 

U prvom delu ove sezone, rezultat je bio 2:2, to je bio onaj meč kada je Brajan Saragosa vratio Žila Kundea na fabrička podešavanja i kada su sigurno skauti Bajerna poslali konačno "DA" za njegovu kupovinu. 

Pre toga, takođe u Granadi, januara 2022. godine, ponovo nije bilo pobednika, rezultat je bio 1:1, a krajem aprila 2021. Andalužani su slavili na "Kamp nou" - 1:2, i tada je bilo jasno da Ronald Kuman ne zaslužuje da bude tu gde je ostao još punih šest meseci.

Poslednji put, da je Barselona pobedila Granadu, desilo se početkom februara 2021. godine. Tada su se susreli u Kupu kralja, a Granada imala čak dva gola prednosti golovima Kenedija i Roberta Soldada, a onda je usledio ludački preokret. 

U 88. minutu Grizman je pogodio posle Mesijeve asistencije, da bi u poslednjim trenucima Francuz proigrao Đordija Albu za 2:2 i odlazak u produžetke. Ali, ni tu nije bio kraj, iako je Grizman u 100. minutu pogodio za preokret i 2:3, samo tri minuta kasnije Fede je pogodio iz penala za 3:3. 

Da pobednika ne odlučuju penali potrudili su se De Jong i Alba svojim drugim golom na meču za konačnih 3:5. Tada je kasnije Ronald Kuman poveo Barselonu ka jedinom trofeju sa njim na klupi, a aprila 2021. Katalonci su i poslednji put pobedili Granadu i osvojili Kup kralja. 

Večeras u 21.00 Granada dočekuje Barselonu, sada nema Brajana Saragose, ali se Andalužani uzdaju u tradiciju koju su popravili u protekle tri godine. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke