Šta nas čeka u baražu za EURO i kojih 12 ekipa još sanja Nemačku?

Autor: Mladen Heleta
utorak 21.11.2023.
23:15
Izvor: Sportske.net

Sve o martovskom baražu...

EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER
EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Povezane vesti

Borbe za EURO su okončane, većina učesnika sada čeka žreb, ali postoji još 12 reprezentacija koje se nadaju da će biti na ovom takmičenju, uprkos tome što nisu prošle kvalifikacije.

Sve o žrebu za Evropsko prvenstvo u fudbalu, koji je zakazan za 2. decembar u Hamburgu možete pročitati OVDE.

Iako će žreb biti održan uskoro, tri od šest grupa će se kompletirati tek krajem marta naredne godine, kada će biti završen baraž Lige nacija, iz kog će na EURO doći tri preostale selekcije.

Sva tri pobednika baraža će naravno biti smešena u četvrti šešir prilikom žreba, što znači da Srbija sa njima ne može da se sastane u grupnoj fazi.

Žreb za baraž biće održan prekosutra, a on će biti jako bitan, jer se još ne zna ko će se preseliti u diviziju A, a žrebaće se i ko će biti domaćini finalnih mečeva.

U polufinalu divizije A je siguran jedan par, Poljska će biti domaćin Estoniji. U drugom polufinalu će Vels dočekati jednu od selekcija koja će žrebom biti prebačena iz divizije B, a to su Ukrajina, Finska ili Island.

U diviziji B će domaćini u polufinalu sigurno biti Izrael i Bosna i Hercegovina, a njihovi protivnici biće Ukrajina, Finska ili Island. Ovde jedino nije moguć duel između Izraela i Finske.

U diviziji C je sve jasno što se tiče polufinala, a žreb će samo odlučiti ko će biti domaćin finala.

Gruzija će dočekati Luksemburg, a Grčka će biti domaćin Kazahstanu.

Polufinalni mečevi igraće se 21. marta, a finalni su zakazani za 26. mart.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke