Šta radi Marsej? Gatuzov naslednik je čovek koji je oteran usred Afričkog kupa nacija?!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 19.02.2024.
14:32
Izvor: Sportske.net

Gase će izgleda voditi francuskog velikana do kraja sezone.

Beta/AP Photo/Daniel Cole
Beta/AP Photo/Daniel Cole

Povezane vesti

Olimpik Marsej je danas otpustio trenera Đenara Gatuza zbog niza loših rezultata, a čelnicima kluba nije trebalo mnogo vremena da mu pronađu zamenu i to prilično šokantnu.

To će skoro pa sigurno biti famozni Žan Luj Gase, čovek o kom se u svetu fudbala brujalo u prethodnih mesec dana i to u negativnom tonu.

Naime, on je bio selektor Obale Slonovače na Afričkom kupu nacija u toj zemlji i smenjen je posle grupne faze zbog katastrofalne igre i očajnih rezultata. 

Njegova selekcija je ni kriva ni dužna prošla u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane iz svih grupa i posle je ispisala pravu fudbalsku bajku i postala šampion Afrike predvođena trenerom početnikom Emersom Fajeom. 

Gase je smenjen dok su "slonovi" još čekali da vide da li će proći dalje, ali iskusni francuski stručnjak očigledno neće dugo čekati na novi posao.

On će ipak voditi Marsej samo do kraja sezone, kada će na Veledrom doći neko dugoročnije rešenje. Podsetimo, na početku sezone trener je bio Marselino koji je otišao posle samo mesec dana u klubu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke