Šta se dešava sa Atalantom?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.04.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Evropa je za tim iz Bergama sve dalje!

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

U utakmici 33. kola italijanske Serije A, fudbaleri Verone savladali su večeras kao gosti ekipu Atalante u Bergamu rezultatom 2:1.

Ovo je treći uzastopni poraz Atalante u Seriji A, posle kog je ostala na osmom mestu na tabeli sa 51 bodom, a Verona je sada na devetoj poziciji sa tri boda manje.

Posle početnog pritiska Atalante, mogla je Verona u 25. minutu do vođstva. Darko Lazović je sa leve strane odličnbo centrirao i poslao loptu na drugu stativu, gde je Faraoni umakao pažnjiu odbrane domaćih, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Atalanta je potom ponovo preuzela inicijativu, a u 37. minutu veliku priliku propustio je Duvan Zapata koji je poslao loptu pored desne stative.

Novu priliku za Atalantu propustio je Hatebur koji je posle centaršuta sa leve strane šutirao pored Lazovića, ali ni on nije bio precizan.

A onda, nadoknada vremena prvog poluvremena i vođstvo Verone. Ivan Ilić je kroz sredinu ''povukao'' napad Verone, na kraju Simeone sa desne strane asistira za Ćekerinija koji sa dva-tri metra udarcem glavom šalje loptu u mrežu. Sudija je najpre signalizirao ofsajd, ali posle provere u VAR sobi presuđeno je da je sve bilo regularno i Verona je povela sa 1:0.

Drugo poluvreme donelo je još bolju igru ekipe Verone. Posle samo deset minuta igre u nastavku meča, Ivan Ilić je ušao u kazneni prostor, umakao je defanzivcima domaćeg tima, a onda je njegov šut zaustavio golman Muso, međutim, lopta pogađa Kopmejnersa i od njega se odbija u mrežu - autogol Holanđanina za vođstvo Verone od 2:0.

Stopostotnu priliku za 3:0 imao je Lazović u 59. minutu. Akcija gostiju je išla po desnoj strani preko Simeonea, onda su Kaprari i Barak prebacili loptu na suprotnu stranu, gde je ostao ''zaboravljen'' Lazović u situaciji jedan na jedan sa golmanom Musom, ali čuvar mreže Atalante je izašao kao pobednik.

Domaći su imali mnogo sreće i u 81. minutu kada je Lazanja pogodio stativu, ali umesto 3:0 za Veronu, na semaforu je samo minut kasnije pisalo 2:1. Zapakosta je sa desne strane centritao u kazneni prostor Verone, gde je loptu pored defanzivaca gostiju glavom zahvatio Skalvini i poslao je u donji levi ugao gola golmana Montipa.

Atalanta je blizu izjednačenja bila u 86. minutu kada je Zapakosta drop-kik udarcem iskosa sa desne strane poslao loptu zamalo iznad prečke.

Pokušavali su domaći da u finišu dođu do izjednačenja, ali im to nije pošlo za rukom, Verona je osvojila sva tri boda.

Od srpskih reprezentativaca, Ivan Ilić je u ekipi Verone odigrao ceo meč, a Lazović je zamenjen petnaestak minuta pre kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke