Šta se dešava sa ''trikolorima''? Dešan: ''Boli i mora da boli''

Autor: Darko Mitrović
subota 07.09.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

Problemi sve uočljiviji.

EPA/MOHAMED MESSARA
EPA/MOHAMED MESSARA

Povezane vesti

Jeste reprezentacija Francuske ovog leta igrala u polufinalu Evropskog prvenstva, ali teško da je ikoga impresionirala svojom jalovom igrom na tom takmičenju.

Mučili su se Francuzi da postignu gol iz igre, imali mnogo problema sa efikasnošću, ali na startu Lige nacija sinoć protiv Italije se pokazalo da i u defanzivi ima problema.

''Azuri'' su na Parku prinčeva slavili sa 3:1 posle preokreta, pa su posle meča francuski novinari tražili odgovore od selektora Didijea Dešana šta se dešava sa njihovim nacionalnim timom.

''Imali smo veoma dobar početak, sa veoma dobrim pritiskom na protivnika. Posle je bilo komplikovanije. Nismo imali atletsku sposobnost da to održimo, uz tehničke greške. Nismo imali kompaktnu jedinicu, oni su imali prostor ispred sebe. Znao sam da sa atletske tačke gledišta nećemo biti u najboljoj formi. U pogledu napora i kontranapada, nismo bili najbolji'', rekao je Dešan.

Da li je problem bio u pojedinačnim greškama ili u izboru tima?

''Definitivno postoji i jedno i drugo. Bila su četiri ofanzivca koji su imali zaista dobre stvari, očigledno ne celu utakmicu. Postavlja se pitanje ravnoteže, neravnoteže. Tim je bio mlad, nije ista odbrana. Sada je vreme da im dam što više vremena za igru. Što se automatizma tiče, oni koji su igrali na EP imaju više automatizama. To je moja odgovornost. Neću da menjam pogled na sledeći meč uprkos rezultatu. To nije samo odbrana. Takođe je i pozicioniranje'', objašnjava Dešan i dodaje:

''Uveravam vas da boli i mora da boli sve. Neću da upirem prstom u igrače, to je moja odgovornost. Bili smo slabiji, posle prvih 20 minuta. Moramo učiniti više od onoga što smo uradili. Bravo za Italiju, mi smo imali nedostatke u igri. Sa Belgijom od ponedeljka ne moramo previše da odugovlačimo'', poručio je francuski selektor koji se okreće susretu sa Belgijom u ponedeljak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke