Šta se dešava sa zagrebačkim Dinamom, i šta će biti sa ''dežurnim krivcem''?

Autor: Darko Mitrović
petak 17.09.2021.
09:50
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Neočekivani evropski sunovrat ''Modrih''.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Zagrebački Dinamo je i ove sezone startovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, na vidiku je bio i njihov duel sa Crvenom zvezdom u plej-ofu, ali su na opšte iznenađenje, i ''Modri'', ali i Zvezda ranije eliminisani i poslati u kvalifikacije za Ligu Evrope.

I dok je Zvezda pokazala da je poraz od Šerifa bio prolazna slabost, Dinamo i dalje ne igra onako kako se od njega očekuje, a pogotovo je ta razlika uočljiva ako se posmatra učinak Zagrepčana u prošloj sezoni.

Sinoć je Dinamo poražen na svom terenu od Vest Hema sa 2:0 u prvom kolu Lige Evrope, a francuski defanzivac Kevin Teofil-Katrin je ponovo imao loše veče i upisao još jedan kiks, kakvih je sve češće u poslednje vreme.

U analizi za ''Jutarnji list'' posle meča, nekadašnji reprezentativac Hrvatske Ognjen Vukojević je Katrina nazvao Dinamovim ''dežurnim krivcem''.

''Postoji celi spektar problema koje sam video u ovom dvoboju, međutim teško je ne primetiti KTC-a, koji je definitivno preuzeo ulogu dežurnog Dinamovog euro-krivca, koji, nažalost, niže greške, i po meni, Dinamo mora potražiti novo rešenje u mladom štoperu, koji će biti zalog budućnosti. Ako će Krznar insistirati na sistemu sa trojicom iza, onda bi to trebalo da bude Franjić'', smatra Vukojević.

Slično razmišlja i Igor Štimac, takođe bivši reprezentativac, a kasnije i selektor Hrvatske, koji je tokom  igračke karijere nastupao i za Vest Hem.
 
''Dinamo je slabiji nego prethodnih godina, a sada je odigrao dosta slabu utakmicu. Vest Hem je pokazao da je kategorija više, imaju moćne igrače, igru, želju i trenera, ali ipak nisam očekivao ovakvu razliku, baš na svim nivoima. Baš nigde nismo mogli kontrirati, a to pokazuje posed i kontrola lopte, što je VH kontrolisao. Dinamo je ušao neambiciozno, stao je u niski blok, na svojih 20, 30 metara i pustio inicijativu, a posebno sam iznenađen individualnim greškama, koje su neshvatljive'', izjavio je Štimac i dodao:

''Rano je za konačne prognoze, ali ovakav Dinamo teško može biti prvak i u HNL-u, jer s ovakvom igrom biće kikseva i u Hrvatskoj'', zaključio je Štimac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke