Šta se dešava u Sitiju? Šizma između Pepa i Halanda, sledi "Kanselo" scenario?!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 06.02.2023.
09:19
Izvor: Sportske.net

Šta je učinio Pep sa svlačionicom Sitija?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Da li su glasine istinite ili ne?

Pitanje je, ali Pep zaista ima istoriju sukoba sa centralnim napadačima, ne samo sa Ibrom, odrekao se i Eta i Davida Vilje, ali tada se pretpostavljalo da je razlog Leo Mesi. 

Navodno, španski trener i Norvežanin nisu uspeli da nađu zajednički jezik. To deluje malo čudo, Haland jwe postigao 31 gol u 27 mečeva za novi klub ove sezone, ali u poslednje vreme nije tako efikasan.

Postoje mišljenja da je Pep pogrešio kada je adaptirao stil igre zbog Halanda, ali ona su u manjini. Prema kritičarima, Siti gubi trku za titulu upravo jer je odustao od svog stila. 

Španski mediji pogrevaju vatru tvrdnjom da nekolicina igrača smatra Gvardiolu najvećim krivcem za lošu atmosferu i da mu se događa isto što i 2012. kada je napustio Barselonu. 

Kanselo je već otišao, ali iz toga ne treba izvlačiti nagle zaključke, jer javna je tajna da ga je i Juventus prodao zbog njegove ćudljivosti, ali sada se priča i da Bernardo Silva svim silama želi da ode. 

Haland je navodno nezadovoljan odnosom trenera, ali i stanjem u kome je ekipa, povezuje poslednje lošije partije sa Gvardiolinim taktičkim skretanjima i pokušajima da napravi hobrid između igre iz prošle sezone, i one iz prvog dela. Haland nije dao gol Totehemu, Arsenalu u kupu, Junajtedu u derbiju, ali je postigao tri gola protiv Vulvsa i jedan u pobedi nad Čelsijem.

Teško je poverovati da bi na leto zaista mogao da posle godinu dana napusti PL, mada dok je Real u zasedi, nije nemoguće. Pep ne želi nezadovoljne igrače u timu, realnije je ipak da "kraljevski klub" sačeka još 18 meseci, kada će biti aktivirana klauzula po kojoj je Haland slobodan za 200 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke