Šta sve možeš kad si Tomas Tuhel? Sjajan čovek, naklon do poda!

Autor: Boris Jovanović
subota 18.09.2021.
10:07
Izvor: Sportske.net

Priča koja će vas dirnuti...

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Za Tomasa Tuhela kažu da je hladan, sujetan, barem tako mišljenje vlada u Nemačkoj gde ga često upoređuju sa Klopom, što on ne voli i što je recimo bio problem i u Majncu i u Dortmundu.

Ipak, igrači misle drugačije, većina smatra da je veoma korektan, da je spreman da sasluša i da pomogne, ali i da je tačno da je uvek na distanci i da se nikada ne ponaša kao stariji brat već trener. 

Sukobljavao se sa Svenom Mislintatom i Mihaelom Corkom u Dortmundu, sa Leonardom u Parizu, zato je bio prinuđen da ode. Ali, pozadina te priče je da on uvek brani svoje izbore, ali i igrače i da uvek preuzima odgovornost na sebe. 

Priča koja je procurila ovih dana iz Pariza pokazuje da je Tuhel ipak čovek velikog srca iako nije želeo da komentariše ove navode.

Naime, on je po dolasku u Pariz unajmio spremačicu sa Filipina i bio impresioniran njenom radnom etikom. Onda je saznao da radi prekovremeno i na više mesta kako bi platila detetu koje je ostavila u svojoj zemlji operaciju srca. Sav novac slala je porodici na Filipine, i Tuhela je to jako dirnulo.

On je platio operaciju koja je prošla odlično, pa je sin pomenute Filipinke dobro što je oduševilo Nemca. Zbližio se sa ženom koju je zaposlio, često su razgovarali o životnim ciljevima, ona mu je otkrila da štedi kako bi se vratila na Filipine i da joj je san da ima svoju kuću. 

Tuhel joj je kupio bez njenog znanja imanje sa kućom, i to joj je rekao pred odlazak, odnosno smenu, kao oproštajni poklon.

Komentar nije potreban...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke