Stanković: "Sampdorija ne sme da nestane"

Autor: Mladen Heleta
utorak 16.05.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Teški dani za klub iz Đenove.

EPA-EFE/Simone Arveda
EPA-EFE/Simone Arveda

Povezane vesti

Fudbaleri Sampdorije sinoć su remizirali 1:1 sa Empolijem, primili su gol u 93. minutu i po ko zna koji put ove sezone ostali bez bodova u sudijskoj nadoknadi vremena.

Sampdorija je na tri kola pre kraja i matematički ispala iz Serije A. Međutim, to u ovom trenutku nije najveći problem kluba iz Đenove, o čemu je po završetku meča sa Empolijem govorio i trener Dejan Stanković.

Još se ne zna kakva će biti budućnost srpskog stručnjaka u Sampdoriji, a on sam je rekao da je prvo važno obezbediti opstanak kluba, koji ima velike finansijske teškoće.

"Svi moraju da se trude, jer ovaj klub ne sme da nestane. Bio bih presrećan da dođem na stadion na pregovore, jer bi to značilo da će Sampdorija nastaviti da se takmiči u Seriji B. Bez obzira da li bih ostao ovde ili ne, sama mogućnost da uđemo u pregovore bi značilo da Sampdorija nastavlja napred", izjavio je Stanković.

Dotakao se i same utakmice:

"Ovaj meč i ova završnica bili su slika cele sezone, u kojoj smo platili svaku najmanju grešku na terenu. Suočili smo se sa Empolijem, sa proračunatim rizicima, sve je bilo pod kontrolom. Momci su dali sve, poštovali su sebe, saigrače i klub. Nemam reči, ova pobeda bi nam dala bar nedelju dana mira", istakao je Stanković.

Samdorija je osvajala titulu u Seriji A, Kup Italije, ima i trofej Kupa pobednika kupova, a i igrala je finale Kupa evropskih šampiona 1992. godine, koje je izgubila od Barselone sa 1:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke