Stanković gost u Italiji, pričao u Interu i Murinju - Kako se sve okrenulo?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 27.01.2022.
11:45
Izvor: Sportske.net

Strateg crveno-belih evocirao uspomene na period iz Intera.

Epa/Matteo Bazzi
Epa/Matteo Bazzi

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković gostovao je u navijačkom "Inter podkastu" gde je govorio o periodu provedenom u tom klubu i konekciji sa Žozeom Murinjom.

Stanković je u dresu Intera ostvario najveće uspehe u istoriji kluba i postao jedan od Murinjovih vojnika, ali pre svega, veliki prijatelj. No, početak nije bio lak. Posle odlaska Roberta Manćinija, činilo se da se Stankovićeva karijera na "Đuzepe Meaci" gasi, barem je tako on mislio...

"Najteža sezona mi je bila 2007/08. Nisam ni trenirao, a ni igrao, nije lako na visokim nivoima. Imao sam plantarni fascitis (petni trn) i tako sam primao mnogo injekcija, lekova i imao mnogo tretmana. Polomio sam i ligamente u zglobu jer sam pogrešno hodao... Tako je prošla godina, ali Robi (op. aut. Roberto Manćini) je verovao u mene i stavio me u tim. Mogao sam da dam samo 60 odsto sebe i nisam mogao ništa da uradim povodom toga", započeo je Stanković.

Potom je u klub došao Žoze Murinjo, striktni Portugalac, gospodin "Posebni".

"Novinari su me već poslali van Intera. Stigao sam 16. jula u trening centar, Murinjo me je već čekao na stepeništu, a ja sam pomislio da je to kraj, da je vreme za pakovanje. Ali, ništa, bio je vrlo jasan. Rekao mi je da sam ja njegova opklada i da želi da vidi moje partije na nivou onih iz Lacija. Tada se kreirala krvna veza", otkriva Stanković.

Nedugo potom, Inter je dominirao Italijom i Evropom. Osvojili su triplu krunu, ali Liga šampiona podignuta na "Santjago Bernabeuu" protiv Bajerna će se dugo pamtiti.

"Bilo je veoma emotivno. Sećam se da su mi se na klupi usta osušila od adrenalina. Sećam se da pre dodele nisam mogao da gledam trofej zbog suza. Bilo je to ostvarenje sna za svakog od nas. Sanjao sam da osvojim Ligu šampiona na tom stadionu. Bilo je nezaboravno i moram da se zahvalim predsedniku Masimu Moratiju na tome".

Ali, da li je mogao još više u svojoj karijeri?

"Možda sam mogao više da dam, a možda i ne. Možda sam mogao da osvojim još više, a možda i ne... Ipak, 25 trofeja je mnogo. Srećan sam i ponosan gde sam igrao i kako sam reprezentovao i oznojio dresove. Nisam bio fenomen, ali sam bio neko ko je poštovao dres, organizaciju, ljude. Bilo mi je stalo do grupe... Bio sam jednostavan i skroman i tako se trudim da vaspitam svoju decu. Veoma sam srećan što sam napravio karijeru Dejana Stankovića", završio je sadašnji trener Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke