Stanković posle poraza oči u oči sa ruskim novinarima: ''Pitajte me o igri, ili napuštam konferenciju!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.09.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Vrh tabele je sve dalje...

EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Fudbaleri moskovskog Spartaka ni treću utakmicu zaredom nisu uspeli da ostvare pobedu u šampionatu Rusije.

Posle dva vezana remija, tim našeg Dejana Stankovića je sinoć poražen u gradskom derbiju od moskovske Lokomotive rezultatom 3:1, pa sada zauzima šesto mesto na tabeli sa 16 osvojenih bodova, osam manje od vodećih Krasnodara i Lokomotive.

Srpski štoper Srđan Babić je posle meča samokritično konstatovao da je to preveliki zaostatak za vodećima posle samo deset odigranih kola, a trener Dejan Stanković je na pres konferenciji morao da istrpi i kritička pitanja ruskih novinara.

Stanković je naglasio da je protivnik imao više želje u ovoj utakmici, ali su novinare zanimale njegove pojedine odluke u vezi startne postave, na primer zašto Umjarov nije bio u startnoj postavi, zašto je Litvinov igrao, a ne Prucev?

''Umjarov nije trenirao skoro celu nedelju. Bilo bi pogrešno pustiti ga od prvog minuta. To bi bio rizik. Litvinov je bio u dobroj formi, sviđa mi se kao igrač. On takođe ima potencijal da se poboljša. Bila je to trenerska odluka''.

— Kako vam se dopada nastup Denisova u drugom poluvremenu protiv Dinama?

''Više volim da ne pričam o igračima pojedinačno. Naravno, mogli smo i bolje, ali nije bilo natprirodnih situacija. Primili smo dva gola posle dva udarca na naš gol. I već prvi udarac u drugom poluvremenu takođe je završio golom... Prihvatamo ovaj rezultat, ali neću reći da je sve izgubljeno. Danas smo imali lepe trenutke. U poslednjoj trećini nije bilo specifičnosti, bilo je vrlo malo udaraca na gol sa naše strane''.

— Posle utakmice, aplaudirali ste protivničkom treneru pre nego što ste se rukovali. Zašto?

''Ako je na semaforu rezultat 3:1, to znači da je pobedio u trenerskom duelu. Aplaudirao sam jer on to zaslužuje. Bilo je apsolutno iskreno. Inteligentno koristi kvalitete igrača svog tima. O njemu mogu reći samo laskave reči. Ali vidite šta fudbal može da bude. Imali smo šansu u prvom poluvremenu, mogli smo da izjednačimo, a na pauzu bismo otišli nerešenim rezultatom. Na kraju je sve moglo da ispadne drugačije... Možda su se posledice derbija sa Dinamom ipak osetile''.

— Koju biste ocenu dali ekipi u celini, s obzirom na ono što smo danas videli na terenu? Koliko je spremna za sezonu? Na primer, Tomas Amaral je sebi dao 7 od 10 za letnju kampanju transfera.

''Neću da ocenjujem tržište transfera. Ako imate pitanja o igri, pitajte, ili ću odmah završiti konferenciju za štampu''.

— Činilo se da danas Spartak gubi od Lokomotive na ''fizici''. Da li se slažete?

''Slažem se. Možete nas kritikovati. Izgubili smo duele od naših protivnika danas. Da ne kažem da nismo imali želju, ali protivnik je imao više. Osim toga, kao što sam rekao, nismo mnogo šutirali na gol'', objasnio je Stanković.

Naredni meč će njegov tim odigrati u sredu u Kupu Rusije protiv moskovskog Dinama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke