"Stara dama" bacila štap - Svi joj pomagali, od večeras bi mogla sama

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 06.03.2022.
08:50
Izvor: Sportske.net

Trka u četvoro u Italiji? Koliko je realno?

 Domenech Castello
Domenech Castello

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa igraju turbulentnu sezonu godinu nakon što je Inter prekinuo dominaciju torinskog kluba.

Jednu deceniju Juve je sedeo na tronu italijanskog fudbala. Bili su apsolutno neprikosnoveni, kako u fudbalskom, tako i u finansijskom smislu u odnosu na ostatak Serije A. Međutim, situacija je ubrzano počela da se menja i s odlaskom Masimilijana Alegrija ekipa je izgubila identitet iako je i Mauricio Sari uspeo da osvoji "Skudeto". Nije to više bila slična dominacija.

S povratkom Alegrija, Juventus ponovo igra na način koji Italijan preferira. Poprilično negledljivo, s tim što sada čitava nacija posmatra mečeve "stare dame" zbog Dušana Vlahovića, ali činjenica je da se na utakmicama Juventusa nećete nagledati lepog fudbala. No, nije to nešto što smeta Alegriju i njegovim momcima, pa i navijačima ovog kluba sve dok se nižu dobri rezultati.

Na 13 uzastopnih mečeva nisu osetili gorak ukus poraza, a protiv Specije večeras (18.00) na "Alijanc stadionu" imaće veliku šansu da se približe tročlanom karavanu. Nešto slabije igre Intera, Napolija i Milana u poslednje vreme, uz Juventusove pobede, umešale su "staru damu" u borbu za vrh tabele iako to nije bio slučaj pre recimo dva meseca. Juve je u jednom trenutku sedeo na mestu broj osam, borivši se sa Mihajlovićevom Bolonjom, ali kao što rekosmo, pad forme timova iznad omogućio im je proboj do, trenutno, četvrtog mesta.

Roma je juče odigrala za Juventus pobedivši Atalantu u Rimu minimalnim rezultatom golom Tamija Ejbrahama. Ukoliko "bjankoneri" večeras pobede Speciju koja je u seriji od tri poraza, Juve dolazi do 53 boda, šest više od Atalante uz meč više. Ako se nastavi kriza ekipe Đanpjera Gasperinija, a uzevši u obzir Rominu promenljivu igru, teško je verovati da će ove dve ekipe moći da ugroze Juventusu četvrto mesto.

Zato, kada završe svoj posao sa šesnaestoplasiranom Specijom, posebno ako bude uspešan, igrači Juventusa biće slobodni da gledaju dešavanja na "San Paolu", meč koji može da bude prekretnica sezone za Napoli i Milan. Ostaju li dovoljno konkurentni za titulu ili ne? Inter je svoj domaći uradio sa pet golova Salernitani i sada su odmakli na čelu tabele samo bod u odnosu na "partenopeije" i "rosonere". Dakle, molitve aktuelnog šampiona i Juventusa će ove večeri biti iste - da na "San Paolu" bude nerešeno.

Neka se zakuva, ako nas pitate.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke