Stara dobra Parma šokirala "srpski" Milan, Lacio pao u Udinama

Autor: Mladen Heleta
subota 24.08.2024.
20:26
Izvor: Sportske.net

Dva neočekivana rezultata.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

U terminu od 18.30 sati odigrane su dve utakmice drugog kola Serije A. Parma je kod kuće iznenadila Milan i savladala ga sa 2:1, dok je Udineze kao domaćin pobedio Lacio istim rezultatom.

U Parmi smo gledali meč koji nas je vratio u "zlatnu" poslednju deceniju 20. veka u Seriji A. Sada je Milan u Parmu stigao kao veliki favorit, ali je "udario u zid" i izgubio od povratnika u elitni rang italijanskog fudbala.

Parma je povela već u drugom minutu, kada je Valeri perfektno asistirao sa leve strane, a Rumun Denis Man sa nekih 7-8 metara matirao golmana Menjona, za 1:0.

Milan je potom imao više od igre, a izjednačio je tek u 66. minutu. Teo Ernandez i Rafa Leao su izveli sjajnu akciju po levom boku, Portugalac je odradio najveći deo posla, a Pulišić samo postavio nogu i poslao loptu u praznu mrežu sa tri metra, za 1:1.

U 77. minutu novi šok za Milan. 

Rafael Leao je poslao užasan poprečni pas i pokrenuo kontru Parme. Almvist se sa svoje polovine stuštio po levoj strani ka golu Milana, došao je do linije šesnaesterca i uposlio Kanćeljerija na drugoj stativi, koji je bio neumoljiv i pogodio je za 2:1.

Milan posla dva kola ima samo jedan bod, pa će se novi trener Paulo Fonseka već sada suočiti sa strahovitim pritiskom.

Strahinja Pavlović je odigrao ceo meč za poraženi tim, dok je Luka Jović ušao u igru u 86. minutu umesto Okafora.

Parma sada ima četiri boda i može se reći da je ostvarila savršen start.

Udineze je protiv Lacija slavio golovima Luke u petom i Tovana u 49. minutu. Strelac za Lacio bio je Isaksen u 95. minutu.

Domaći tim je od 69. minuta igrao sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Kamare, ali je uspeo da sačuva stečenu prednost. Lacio je kasno postigao pogodak i nije imao vremena da krene po bod.

Oba tima sada imaju po tri boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke