Statistika je jasna - Napoli se ne sme otpisati, čak i bez Osimena

Autor: Nemanja Janošev
utorak 11.04.2023.
16:30
Izvor: Sportske.net

Da li biste sada potpuno otpisali Napoli pred prvi meč?

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Napadač Napolija Viktor Osimen propustiće sutrašnji okršaj protiv Milana u okviru prvog meča četvrtfinala Lige šampiona.

Najbolji strelac Serije A se nije oporavio od povrede butnog mišića, ali se u klubu nadaju da bi on mogao biti spreman za revanš kroz sedam dana.

Veruje se da će to biti veliki udarac za Napolitance, a čak se među analitičarima ističe da će biti odlično ukoliko "partenopei" ne izgube sa nedostižnom razlikom na "San Siru". Prevashodno, te teze se zasnivaju na utakmici od pre dve nedelje kada su se sastala upravo dva ista tima, a Milan je na "Maradoni" deklasirao Napoli 4:0. Osimena tada nije bilo u ekipi iz istog razloga, a domaći su bili, za svoj nivo, bezopasni s manjkom konkretnosti i pravih ideja.

No, to je bio zapravo jedini meč koji je Napoli izgubio ove sezone bez Osimena na utakmici, a odigrali su osam takvih susreta. Nigerijac nije nastupao u susretima sa Specijom, Rendžersom, Milanom, Torinom, Ajaksom, a zatim ni ponovo u duelima sa Rendžersom i Milanom, te Lećeom. Na tim mečevima dali su ukupno 22 gola, što kazuje da je prosek 2.75 pogotka po utakmici.

"Pričamo o jednom sjajnom napadaču koji je postigao mnogo golova. Ali, do prošle nedelje, Napoli je pobeđivao konstantno, s njim ili bez njega. Tim igra na sjajnom nivou, imaju najbolji napad u Ligi šampiona", rekao je trener Milana Stefano Pioli uoči ove utakmice.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke