Statistika ne laže - Fudbaleri Reala ''kraljevi'' završnica!

Autor: Nemanja Veljković
ponedeljak 12.09.2022.
22:00
Izvor: Sportske.net

Impresivna statistika Realovih fudbalera.

EPA-EFE/Lavandeira
EPA-EFE/Lavandeira

Povezane vesti

Na kraju prethodne sezone jedna fudbalska tema bila je možda i najaktuelnija, a u pitanju je neverovatna sposobnost fudbalera Real Madrida da se nakon sigurnog poraza vrate ''iz pepela'' i ostvare trijumf.

To su pokazali na tri utakmice u nokaut fazi Lige šampiona kada su nakon spektakularnih preokreta šokirali Evropu. Neki su ove rezultate opisali kao splet srećnih okolnosti, a drugi kao jak mentalitet igrača. 

Sa ovakvom tradicijom ''los blankosi'' su nastavili i u novoj sezoni La Lige. U meču sa Majorkom Real Madrid je uspeo da preokrene rezultat treći put ove sezone.

Španski mediji su posle te utakmice objavili zanimljivu statistiku. Naime, u drugim poluvremenima ove sezone igrači Reala su postigli 14 pogodaka, a nisu primili nijedan! Svih pet golova do sada primili su u prvom delu utakmice. 

I dok mnogi timovi zbog umora fizički padnu u drugom poluvremenu, igrači Reala tada pojačavaju tempo. Najviše zasluga za to idu kondicionom treneru Antoniju Pintusu, ali i šefu struke Karlu Anćelotiju.

Očigledno je da u momentima kada se rezultat lomi i kada dolazi do mentalnog zamora igrači španskog prvaka su sposobni da se tada uzdignu i pruže najbolju partiju.

Posmatrajući dosadašnji tok prvenstva čini se da impresivna završnica u Ligi šampiona prošle sezone nije bila samo splet srećnih okolnosti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke