Stativa Čelsijev saveznik - Produžeci na "Vembliju"!

Autor: Lazar Nikolić
subota 14.05.2022.
19:38
Izvor: Sportske.net

Drama se nastavlja.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Finale FA kupa na "Vembliju" između Liverpula i Čelsija otišlo je u produžetke. Posle "regularnih" 90 minuta nije bilo golova.

LiverpuL je bio bolji rival na startu meča. "Redsi" su odlično koristili brzinu Luisa Dijaza koji je po levoj strani nekoliko puta sjajno prošao pored Čalobe. Upravo je Kolumbijac imao prvu veliku priliku na utakmicu u devetom minutu, izašao je sam ispred golmana Mendija, ali je Senegalac odlično odbranio i sačuvao mrežu Čelsija.

Ekipa Tomasa Tuhela prodisala je nakon uvodne incijative Liverpul. "Plavci" su imali dve odlične šanse u razamaku od samo pet minuta. Prvo je u 23. minutu Pulišić pogodio stativu, da bi pet minuta kasnije Alonsov udarac iz blizine sjajnom intervencijom odbranio Alison.

Težak udarac ekipa Jirgena Klopa doživela je u 31. minutu kada je Mohamed Salah zbog bolova u preponi morao da napusti igru, a umesto njega je ušao Žota. Na sreću navijača Liverpula čini se da povreda Egipćanina nije teže prirode i treba ga očekivati u finalu Lige šampiona 28. maja protiv Reala.

Čelsi je furiozno ušao u drugo poluvreme. U prva dva mnuta nastvka propustili su dve sjajne prilike da povedu. Raspoloženi Markos Alonso promašio je i drugu izglednu šansu u finalu. Minut kasnije Pulišić je testirao Alisona, koji još jednom brani.

Ove šanse probudile su četu Jirgena Klopa, pa su "Redsi" uzvratili preko Žote, Portugalac je dva puta bio blizu gola, ali su centimetri bili na strani Čelsija.

U finišu utakmice u 82. i 83. minutu Liverpul baš nije imao sreće. Stativu je najpre pogodio Dijaz, a onda je Robertson propustio najbolju šansu na utakmici. posle sjajnog centaršuta Milnera škotski levi bek je iz neposredne blizine loptu, umesto u go, zakucao u stativu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke