Sterling se dogovorio, plata "nije nešto" za standarde najboljih u PL!?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 07.07.2022.
10:18
Izvor: Sportske.net

Nije na gubitku, ali bi u Sitiju više zarađivao...

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Stvari su završene, Rahim Sterling je pred potpisom za Čelsi, to će biti njegov treći klub u Engleskoj. Očekuje se da "Plavci" sa šampionom nađu zajednički jezik, suma će biti oko 60 miliona, a Sterling se vraća u rodni grad.

Ali, mnogo je zanimljivija priča o plati.

Naime, prema nekim izvorima, engleski reprezentativac će zarađivati oko 350 hiljada evra mesečno, odnosno oko 17 miliona godišnje. Dobio je malu povišicu u odnosu na primanja u Sitiju gde je igrao za oko 16 miliona. Naravno, mogao je i u Sitiju da dobije slične ili bolje uslove za novi ugovor, ali on je odbio da pregovara razočaran nepoverenjem Gvardiole u njega u protekloj sezoni u najvažnijim mečevima.

Zbog toga je odlazak jedino rešenje, nije da će Siti imati problem da ga zameni, a sigurno da nisu želeli da nezadovoljan sedi na klupi i onda naredne sezone ode bez obeštećenja.

Ali, u Čelsiju će, za razliku od Sitija (tu je De Brujne ima jaču ugovor) biti najplaćeniji imaće više od Kantea koji je na oko 330 000 evra nedeljno. Klub je napustio Lukaku koji je imao daleko najveću platu i stoga je i najveći Tuhelov promašaj, pa je sada Sterling prvi na listi, ispred Kantea i Tima Vernera. 

Njegova nova plata ga podiže za jedno mesto kada su primanja u pitanju, preskočio je Griliša, otišao je Lukaku, ali je Salah potpisao novi ugovor i sada je najplaćeniji. Sterling je trenutno sedmi iza Salaha, Ronalde, De Hee, De Brujnea, Sanča i Varana, ali ako ode Kristijano, biće u top šest.

Kako rekosmo, novac nije motiv, Siti je nudio više pre godinu dana, ali stvari su se promenile, pa Sterlinga čeka novi izazov. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak