Sterling traži tešku kaznu za Crnu Goru: ''Svi crnogorski navijači moraju platiti cenu!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.03.2019.
20:34
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Ipak, priznao je da nije lično čuo rasističke uvrede...

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Dan posle utakmice u Podgorici, znatno manje se priča o ubedljivoj pobedi Engleske (5:1), u odnosu na informacije o onome što se dešavalo na tribinama stadiona ''Pod Goricom''.

Englezi traže oštru reakciju UEFA, uz tvrdnje da je njihov reprezentativac Deni Rouz vređan na rasnoj osnovi.

Spekulisalo se da je bilo uvreda i na račun Rahima Sterlinga, ali on je posle meča priznao da to nije čuo. Bez obzira na to, on veruje svom saigraču Rouzu da se to desilo.

Zbog toga traži i oštru kaznu za Crnogorce.

''Da budem iskren, ja lično nisam čuo, ali Deni je jasno stavio do znanja šta se dogodilo. Želeo sam da im pokažem da je potrebno mnogo više od toga da bi nas uznemirili i zaustavili.

Šta još mogu da uradim? Svi mi znamo koja nam je boja kože. Ne znam u čemu je problem. Nisu nam rekli ništa novo. Vreme je da nadležni ljudi preduzmu nešto ozbiljno.

Možete novčano kazniti nekoga, ali šta ćete time postići? Ne smeju da kazne jednog ili dva navijača, svi crnogorski navijači moraju platiti cenu. Kada im to uradite, sledeći put će razmisliti dvaput, pre nego što učine nešto ovako", poručio je Sterling, a prenose ''Vijesti''.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rise up
Tuesday, 26.03.2019
23:22

Kakvi jadnici ovi englezi. Evo 2 dana placu svuda po medijima...

avatar
jv
Tuesday, 26.03.2019
23:10

Rasizam treba sankcionisati, ali SVI ne smeju plaćati cenu zbog greške pojedinca ili više njih. Krivce treba pronaći i zabraniti im ulaz na stadion doživotno. Krivci imaju ime i prezime, osuditi sve pripadnike jedne grupe zbog njenih nekoliko članova je strašno.

avatar
Leka
Tuesday, 26.03.2019
22:36

Ovi Englezi su baš licemerni. Prvo treba da počiste svoje dvorište, pa da gledaju u tuđe. Ne opravdavam postupak crnogorskih navijača ali takvih povika je svaki vikend pogotovo u nižim ligama.

avatar
Cetinje LFC
Tuesday, 26.03.2019
21:40

Koliko god da si ti jedna mala zmija, za ovo si u pravu. Istina je da mi nijesmo svi takvi, kretene ćeš nać svuda, ali rasizmu stvarno treba stat na put, a fudbal je stvar preko koje možeš na svjetskom nivou da utičeš na svijest ljudi. Sramota je to što se desilo, i što kretenski pojedinci mogu da pokvare utisak o svemu, i nekako se mora stat' tome na put. Pa kazna-kazna, ogromna-ogromna, i za nas i sve idiote širom svijeta koji imaju problem sa rasizmom.