Stojadinović: "Fudbaleri uvek igraju za reprezentaciju, košarkaši odbijaju!"

Autor: Lazar Nikolić
utorak 17.10.2023.
23:48
Izvor: Sportske.net

Ranko Stojić ima drugačije mišljenje.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije blizu je plasmana na Evropsko prvenstvo prvi put posle 2000. godine.

Srbija je včeras pobedila Crnu Goru sa 3:1 i trenutno je drugoplasirana u grupi G sa pet bodova više i utakmicom više u odnosu na Crnogorce, pred poslednji meč protiv Bugara.

U emisiji "Arene sport" po završetku meča stučni konsultanti Ranko Stojić i Zoran Stojadinović dotakli su se mnogih tema, a ubedljivo najzanimljivije bilo je poređenje fudbalera i košarkaša naše reprezentacije.

Stojić je istakao kako se svi fudbaleri sa velikim zadovoljstvom odazivaju pozivu selektora u nacionalni tim.

"Bilo je nezadovoljstva dok nije došao ovaj stručni štab. Za ovaj period moramo ih pohvaliti. Ne samo da se svi uvek sa zadovoljstvom odazivaju, čak su i par momaka koji su imali mogućnost izbora, izabrali Srbiju. To je zasluga nekih članova stručnog štaba", započeo je Stojić, a onda se u razgovor uključio Stojadinović i bio odsečniji.

Bivši sportski direktor Crvene zvezde uporedio je fudbalere sa košarkašima, koji se često ne odazivaju reprezentativnom pozivu, posebno oni najbolji.

"U fudbalu se nikada nije dogodoilo da reprezentativac odbije da dođe u reprezentaciju. Ono što se dešavalo sa Kolarovim i Ivanovićem, znamo kakve su zakulisne radnje bile iza toga. Ja se ne sećam nijednog reprezentativca, čak i u staroj Jugoslaviji da je odbijao poziv. U košarci se to dešava. Iz kog razloga ne znam. Da li im novac udari u glavu, da li su odnosi među njima porušeni? Kod nas u fudbalu se to nije dešavalo" izjavio je Stojadinović.

Stojić je bio mnogo blaži prema košarkašima, koji odbijaju poziv reprezentacije.

"Situacija u košarci je mnogo drugačija nego u fudbalu. U košarci je sve drugačije. Kada igrači završe sezonu u NBA ligi njihove pripreme traju po dva i po meseca. Imaju specifičan način pripreme, mnogo individualnog rada, spremaju se za sezonu i praktično nemaju odmora. Zbog toga ih treba razumeti. Jokić je bio totalno istrošen. Videli ste način na koji je provodio odmor. Bila je to eliminacija stresa po kafanama, jer je znao šta ga čeka", stao je u odbranu najboljeg košarkaša planeti Stojić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke