Stojković o Srbiji: "Neki igrači se guše, ne mogu jedni sa drugima"

Autor: Filip Rodic
subota 07.09.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Podelio svoje utiske.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Srbija je bez nosilaca (Vlahović, Mitrović, braća Milinković-Savić...) uspela da odigra remi sa evropskim prvakom Španijom 0:0 na "Marakani", prikazavši dobru igru i veliku borbu.

Postojala je velika bojazan na izdanje "orlova" u izmenjenom sastavu i, bar u prvom duelu, nije bilo povoda za time. 

Golman reprezentacije od 2006. do 2018. godine Vladimir Stojković je u podkastu "Sportlajt" govorio o utiscima prilikom gledanja nacionalne selekcije u prethodnom periodu.

"Treba malo i time da se pozabavimo, ne samo da naguramo u avion da svi budu zadovoljni i posle na teren. Neki igrači ne mogu da igraju jedan sa drugim, prave problem, guše se, deluje to mnogo sporo, nemaju pravu kretnju koju treba da imaju da bi ovaj drugi mogao da mu da loptu…Niko ne traži leđa…

Mi smo igrali zadnju utakmicu sa devet odbrambenih igrača i Mitrom, koju treba da dobiješ. A možda ti je dovoljan i bod, ne znaš. I sad, Mitar ima sve igrače ispred sebe, nema nikog iza svojih leđa. Mnogo je teško osvojiti 50 metara, ako nemaš prave profile, podršku, u momentu kad ide lopta na njega ko treba da napadne leđa, ko treba da priđe na drugu loptu. Mi damo Mitru i Mitar izginu“, rekao je Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke