"Stopiranje" i navijači, ako ni zbog čega drugog "Skudeto" je zbog ovoga u pravim rukama...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 24.04.2023.
10:06
Izvor: Sportske.net

Veliki trijumf Napolija, možda uz kontroverze, ali kada je u pitanju cela sezona, prosto najbolji su!

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Napoli slavi, znalo se i pre gostovanja u Torinu, ali sada je slađe, dva puta su pobedili Juventus u sezoni. Sinoć se dogodila kontroverza u finišu, ali novi šampion je bio bolji tim. Uspeli su da se oporave od ispadanja u Ligi šampiona, ovo je tačna na fantastičan šampionat. Već 30. maja matematički mogu da budu prvi.

Sinoć je u svlačionici usledilo veliko slavlje, a Spaleti je vidno zadovoljan nazvao svoj put "stopiranjem".

"Nikada se u karijeri nisam vozio na prednjem sedištu, moja karijera je bukvalno stopiranje", rekao je posle meča.

U pitanju je činjenica da nikada nije vodio najjači tim, imao je dobre rezultate u dva navrata u Rimu, nije se proslavio na klupi Intera, ali recimo i to da njegove ekipe nikada nisu bile najkvalitetnije.

"Ovo je naplata, za mene i za ove igrače, sada ćemo uživati. Sjajno smo se oporavili od ispadanja protiv Milana, idemo dalje, ekipa i navijači zaslužuju najbolje", dodao je iskusni stručnjkak.

Navijači?

Pa, najbolji su u Italiji, kažu pod Vezuvom, noćas ih je 10 000 dočekalo na aerodromu ekipu. Kako rekosmo, svaka pobeda protiv Juventusa je priča za sebe, malo su se puta radovali, od kada "Stara Dama" igra na novom stadionu, od 2011. samo je Kulibali doneo onu čuvenu pobedu u finišu. Ali, tada nije nagrađena titulom, sapleli su se u Firenci. Sada nema bojazni, samo matematika deli "Vesuvijane" od krune, treće u istoriji, prve bez Maradone!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke