Strašan udarac za Superligu, velikan rekao NE

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 20.04.2021.
16:25
Izvor: Sportske.net

Sada je sve jasno.

EPA-EFE/Matt Childs / POOL
EPA-EFE/Matt Childs / POOL

Povezane vesti

Aktuelni svetski i evropski šampiona Bajern iz Minhena zvanično je potvrdio da neće učestvovati u novoformiranoj Evropskoj Superligi, čime je zadao udarac osnivačima ovog takmičenja.

Nemački klub je u ponedeljak jasno stavio do znanja da ne želi da se pridruži grupi od 12 evropskih velikana koji su odlučili da se distanciraju od takmičenja pod okriljem UEFA.

Sada su to i potvrdili u zvaničnom saopštenju.

"Naši članovi i navijači odbijaju da se pridružimo Superligi. Naša želja i cilj da evropski klubovi uživaju u Ligi šampiona u saradnji sa UEFA. Bajern kaže NE Superligi", poručio je predsednik Nadzornog odbora kluba Herbert Hajner.

Istog mišljenja bio je i predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige, koji se i dan ranije oglasio ovim povodom.

"U ime odbora mogu izričito da potvrdim da se Bajern neće takmičiti u Superligi. Bajern se apsolutno solidariše sa Bundesligom i bilo nam je uvek zadovoljstvo što smo mogli da predstavljamo Nemačku u Ligi šampiona. Svi se i danas rado sećamo trijumfa u ovom takmičenju prošle godine u Lisabonu. Za Bajern je Liga šampiona najbolje klupsko takmičenje u Evropi", naglasio je Rumenige.

Nakon odbijanja Bajerna Superliga je ostala bez velikog aduta, a za sada su male šanse da se grupi od 12 timova pridruži i PSŽ, za koji postoje tvrdnje da nije ni dobio poziv.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke