"Strašna nepravda" u Lokomotivi - Marko Nikolić pred otkazom!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 04.10.2021.
12:15
Izvor: Sportske.net

Novi ugovor, Kup, visoka pozicija prošle sezone... Ništa više ne vredi.

EPA-EFE/Maxim Shemetov / POOL
EPA-EFE/Maxim Shemetov / POOL

Povezane vesti

Srpski stručnjak Marko Nikolić nalazi se na izlaznim vratima Lokomotive iz Moskve, prenosi ruski "Šampionat".

Loša forma u prethodnom periodu, uključujući i jučerašnji poraz od Rostova, Marka Nikolića su gurnuli tik uz provaliju. Ruski mediji navode da uprava Lokomotive planira da otpusti trenera sa kojim su nedavno potpisali novi ugovor.

Kao osobe koje bi mogle da ga zamene navode se nekadašnji trener Šalkea Domeniko Tedesko, te Robert Klaus, dok ruski mediji staju u odbranu srpskom stručnjaku.

Naime, ističu to da je Marko Nikolić ponajviše zaslužan za prošlosezonske uspehe kluba i da mu preti "strašna nepravda". Iako su bili u teškoj situaciji pre njegovog dolaska, on je uspeo da osvoji Kup sa njima i do poslednjeg kola da se bori za Ligu šampiona. Krenuli su odlično u novu sezonu, a onda su ušli u seriju povreda. 

Tako su iz ekipe izostajali Muriljo Serkeira, Jedvaj, Makgaev, kao i mnogi drugi koji se muče sa formom, dok se novajlije još nisu navikle, a pritom je Nikolić prinuđen da ih baci u vatru. Takođe, izostanak Mirančuka je bila jedna od ključnih stvari, a tu je i Ribus...

No, "Šampionat" je stao u odbranu Marka Nikolića navevši da je on mogao da traži izgovore u svemu tome, ali on to nikada nije učinio. Pritom, navode da je klub morao da potroši nešto više novca ukoliko želi da ispuni ambicije koje su zacrtali.

Uz sve ovo, "Šampionat" kaže da će Marko Nikolić otići poput njegovog prethodnika Jurija Sjomina, te da će uprava kluba kao razlog za rastanak navesti da se bivši trener Partizana ne ukpala u projekat.

Lokomotiva se trenutno nalazi u lošoj seriji rezultata. Imaju tri remija i dva poraza u poslednjih pet utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke