Strašni Arsenal i Žezus - Pregazili Sevilju u generalnoj probi!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 30.07.2022.
15:29
Izvor: Sportske.net

Sjajni Arsenal danas, posebno u prvom poluvremenu.

Aaron Chown/PA via AP
Aaron Chown/PA via AP

Povezane vesti

U okviru Emirejts kupa danas je Arsenal praktično igrao generalnu probu pred početak nove sezone Premijer lige, a protivnik je bio izuzetno jak - španska Sevilja. 

Na kraju veoma ubedljivih 6:0, a svi golovi su postignuti u prvom poluvremenu. Ono što je takođe veoma bitno napomenuti jeste da je Odegard novi kapiten Arsenala. Na kraju - tri gola Gabrijela Žezusa koji će biti strašno pojačanje za klub. 

Domaći tim je stigao u prednost već u 10. minutu utakmice, Bukajo Saka je bio strelac i to iz kaznenog udarca, da bi samo tri minuta kasnije Gabrijel Žezus dočekao odbitak golmana i sa oko pet-šest metara postigao gol za 2:0. Nije mnogo trebalo Brazilcu da povisi i na 3:0, odličan pas Martinelija, ofsajda nije bilo, Žezus je samo uklizao i poslao loptu u nebranjeni deo mreže. 

Sve je zaokružio Bukajo Saka svojim drugim golom, i to u 19 minutu meča. Sevilja je izgledala amaterski u tim trenucima, golman Bono je napravio veliku grešku, a Saka je sve to iskoristio i pogodio.

Do kraja utakmice samo još jedan gol i to ponovo u mreži Sevilje, i ponovo je strelac bio Gabrijel Žezus. Igrao se 77. minut, nakon kornera se lopta odbijala i na kraju došla do čoveka koji je uvek na pravom mestu - Žezusa, ostalo je rutina za  5:0.

Nije to bilo sve. 

U 89. minutu Odegard pronalazi Nketiju koji pogađa za konačnih 6:0.

Inače, Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj nisu danas nastupali za Sevilju. 

Fantastična provera Arsenala, čine se spremni za najveće izazove i da se konačno vrate u Ligu šampiona. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke