Strašni Bajern brojao do sedam i ušao među osam!

Autor: Milovan Longinov
utorak 08.03.2022.
22:50
Izvor: Sportske.net

Kako igra Bajern Minhen!

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbaleri Bajern Minhena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su večeras na "Alijanc areni" rastrurili RB Salzburg rezultatom 7:1 (4:0).

Večeras je Bajern iskalio sav bes nakon što se patio sa Salzburgom u prvom meču kada je bilo 1:1. Levandovski je dao tri gola, Miler dva, a Sane i Gnabri po jedan pogodak za ubedljiv trijumf Bavaraca.

Salzburg je ušao hrabro u meč, imao je dve šanse, a onda Bajern je to kaznio - Levandovski za 10 minuta i 22 sekunde postigao je najbrži het-trik u istoriji Lige šampiona, što je bio prvi Poljakov rekord večeras.

Drugi rekord je najraniji het-trik, pošto je Leva do 22. minuta postigao tri gola, prethodno je rekord držao Marko Simone koji je za Milan postigao tri gola posle 24 minuta igre.

Doduše, Leva treba da zahvali očajnom štoperu Voberu koji je nad Poljakom napravio DVA penala.

Prvo je u 10. minutu potpuno nepotrebno uklizao i napravio penal, pošto je zakasnio da interveniše, Poljak je rutinski pogodio levi ugao.

U 21. minutu Vober je još neopreznije reagovao, šutnuo je Levandovskog na ivici šesnaesterca i napravio novi penal. Poljak je pogodio isti ugao za 2:0.

U 23. minutu, Levandovski je uz mnogo sreće postigao treći gol. Golman Salzburga izleteo je van šesnaesterca i napucao Poljaka koji je u nastavku akcije lako pogodio prazan gol za 3:0.

Na isteku pola časa igre, Gnabri je rutinski pogodio iskosa sa desne strane za 4:0.

U drugom poluvremenu, Bajern nije želeo da stane, pa je u 54. minutu Miler iskoristio prvu asistenciju Sanea, a potom u 83. i drugu.

Salzburg je postigao počasni pogodak u 70. minutu preko Kjergarda, ali je u finišu Sane uspeo da se upiše i u listu strelaca za konačnih 7:1.

Bajern Minhen je i više nego zasluženo među osam najboljih. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke