Strašni Bajern - Da se zna ko je šampion!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.10.2021.
17:20
Izvor: Sportske.net

Bavarci se u velikom stilu vratili na lidersku poziciju.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Fudbaleri minhenskog Bajerna upisali su šestu pobedu od početka sezone u Bundesligi, i to kakvu pobedu!

U okviru osmog kola Bundeslige, Bajern je danas kao gost deklasirao domaću ekipu Leverkuzena rezultatom 5:1, a sve je rešeno već posle nepunih 40 minuta kada je tim Julijana Nagelsmana imao pet golova prednosti.

Bajern je poveo posle slobodnog udarca u četvrtom minutu, kada je Upamekano prihvatio ubačenu loptu u kazneni prostor, prosledio Levandovskom koji iz neposredne blizine pogađa mrežu.

Najbolji strelac Bajerna i Bundeslige je prednost duplirao u 30. minutu posle izvanredne akcije gostujućeg tima. Bio je to svojevrsni frontalni napad, sa čak petoricom igrača koji su se ustremili ka kaznenom prostoru, na kraju Dejvis asistira, a Levandovski pogađa za 2:0.

Međutim, to je bio samo početak problema za ''Farmaceute'', jer je u 34. minutu Bajern stigao i do trećeg gola, ovoga puta strelac je bio Miler posle Kimihovog kornera sa desne strane i pokušaja Niklasa Zilea. Na kraju je Miler skrenuo loptu koju je Zilwe uputio i prevario golmana Hradeckog.

Tek što su domaći krenuli sa centra, još jedna brza akcija Bajerna u 35. minutu i gol Serža Gnabrija, a samo dva minuta kasnije isti igrač sa nekih šest-sedam metara postiže i peti gol za šampiona.

Rezultatom 5:0 ušlo se u drugo poluvreme tokom kog se Bajern uglavnom zadovoljio ubedljivom prednošću, a domaći su to iskoristili da preko Patrika Šika stignu do počasnog gola u 55. minutu.

Bajern se tako vratio na prvo mesto sa 19 bodova, jednim više od drugoplasiranog Dortmunda, a Leverkuuzen je treći sa 16 osvojenih bodova, koliko ima i Frajburg na četvrtoj poziciji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke