"Ludilo" Nejmara, greška Markinjoša - Mbape je heroj Pariza!

Autor: Stefan Matić
sreda 28.12.2022.
23:01
Izvor: Sportske.net

"Doge" slavile u ranijem terminu, Lion postigao četiri gola na gostovanju.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

PSŽ bez pobede po povratku sa pauze, 

Klermon - Lil 0:2 

Nismo videli previše akcije u prvom delu igre. Žegrova je imao dobru šansu 1 na 1, ali je Diao odlično reagovao i sačuvao gol domaćina. Imali su fudbaleri Lila odličnu šansu i par minuta kasnije, Gomešov šut prolazi tik pored stative.

U nastavku, Klermon preko Rašanija propušta veliku šansu posle sata igre. Kazna je bila ekspresna - Lil dolazi do penala, Gomes siguran egzekutor za 1:0 u 68. minutu. 

"Doge" overavaju pobedu u završnici, rezervista Bajo pogađa za 2:0 samo par minuta po ulasku na teren.  

Brest - Lion 2:4

Lion je sigurnom igrom i pobedom ostavio Brest u ugroženoj zoni. 

Blanov tim je poveo u 21. minutu posle gola mladog Kakerea, Lakazet je upisao asistenciju za 1:0. Domaći su izjednačili posle samo osam minuta igre - Pereira poravnava na 1:1 u 29. minutu. 

Olimpik je onda izveo "blickrig" i za tri minuta postigao još dva gola. Zablistali su mladi igrači Liona, Kakere upisuje asistenciju za Čerkija u 32. minutu za 2:1 da bi Lakazet povisio na 3:1 u 35. minutu posle sigurnog penala. 

Nastavili su sa pritiskom i po otvaranju drugog dela igre. Tete koristi dodavanje Ekambija i to je 4:1 u 49. minutu. Brest je uspeo da unese malo neizvesnosti u 73. minutu, Muni smanjuje na 2:4. 

PSŽ - Strazbur 2:1

Parižani su došli do prednosti iz odlično izvedenog prekida. 

Nejmar nalazi sunarodnika Markinjoša, kapiten PSŽ-a glavom postiže gol i to je 1:0 od 14. minuta. Samo desetak minuta kasnije Mbape je mogao da udvostruči vođstvo svog tima, ali Sels odlično reaguje. Strazbur je bio aktivan, Gameiro se našao u izglednoj šansi u 30. minutu, Donaruma odlično reaguje. 

Nije mogao italijanski golman ništa protiv "svojih". Strazbur dolazi do izjednačenja u 52. minutu. Tomason šutira, lopta pogađa Markinjoša kome se piše autogol za 1:1. Samo dva minuta kasnije - ponovo Kilijan Mbape, ponovo velika šansa, ali Sels još jednom čita francuskog napadača. 

A onda smo videli veliku glupost Nejmara. Popularni Nej dobija dva žuta kartona u rasponu od tri minuta, Turpan mu je "pročitao" simuliranje za drugi žuti. PSŽ sa igračem manje od 63. minuta. 

Parižani su se ipak izvukli - Nijamsi ruši Mbapea, Markinjoš postiže gol iz odbitka, ali Turpan sudi penal za domaće i poništava gol kapitena. Mladi Francuz je siguran egzekutor iste, tako da PSŽ ipak dolazi do pobede i to u šestom minutu nadoknade!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke