"Strela" Bruna Petkovića "probušila" Hajduk i gurnula Split u pravu agoniju

Autor: Mladen Heleta
subota 30.03.2024.
21:31
Izvor: Sportske.net

Rijeka i Dinamo nastavljaju trku za titulu, Hajduk sve dalje od iste...

@SuperSportHNL/Cropix
@SuperSportHNL/Cropix

Povezane vesti

Fudbaleri zagrebačkog Dinama savladali su Hajduk u Splitu sa 1:0, u najvećem derbiju Hrvatske, koji je odigran u sklopu 28. kola HNL-a.

Kako je ranije danas Rijeka pobedila Rudeš u gostima sa 3:0, sve je izvesnije da ćemo do kraja sezone gledati šampionsku trku između Riječana i Zagrepčana, dok su Splićani doživeli težak udarac i izgleda da neće biti ništa od titule koju čekaju od davne 2005. godine. A tako su joj se nadali ove sezone...

Dinamo je prvi put ove sezone pobedio Hajduk u HNL-u, nakon dva poraza i remija, ali je to učinio u pravi čas i sada na drugoj poziciji ima 57 bodova. Rijeka je lider sa 62 boda, dok je Hajduk zaostao na trećem mestu sa 55 bodova. Treba napomenuti i da Dinamo ima meč manje od konkurenata.

Utakmicu na prepunom Poljudu je rešio hrvatski reprezentativac i napadač Dinama Bruno Petković. 

On je u 38. minutu dobio pas od Pjera-Gabrijela na nekih 23 metra od gola, sjajno je sebi izgradio poziciju za šut, namestio se na desnu nogu i perfektnim udarcem sa 17 metara matirao golmana Lovru Kalinića, za 0:1.

U drugom poluvremenu je Hajduk dominirao i svojim navijačima priredio pravu reviju promašaja.

Ređale su se šanse ispred gola Dinama "kao na traci", blistao je golman Ivan Nevistić, a Nikola Kalinić i Filip Krovinović su se i obrukali, jer su uspeli da promaše nešto što na ovakvim mečevima ne sme da se promašuje.

Ove dve ekipe će se već u sredu ponovo sastati na istom mestu, u polufinalu kupa Hrvatske, a u sledećem kolu će Hajduk imati još jedno teško iskušenje, pošto gostuje vodećoj Rijeci.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke