Štutgart "razbio" Juve, Mota ga predstavio kao velikana, razbesneo navijače i poručio: "Spremamo se za Inter"

Autor: Mladen Heleta
sreda 23.10.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Odavno Juventus u Torinu nije ovako bio nadigran.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa doživeli su sinoć prvi poraz u sezoni. Ekipa iz Torina je na domaćem terenu izgubila od Štutgarta sa 1:0 u trećem kolu Lige šampiona.

Štutgart je potpuno zasluženo slavio, bio je bolji, nadigrao Juventus kao malo ko u poslednjih nekoliko godina, a pre pogotka Turea u nadoknadi vremena, nemačka ekipa je promašila penal, pogodila stativu i promašila sijaset šansi.

Srpski napadač Dušan Vlahović odigrao je slab meč za Juve, bio je najlošije ocenjen igrač utakmice, i zamenjen je u 68. minutu.

"Štutgart je zaslužio pobedu, bili su bolji od prvog minuta. Moramo da zaboravimo ovaj poraz i odmah počnemo da se spremamo za utakmicu sa Interom u Seriji A", rekao je trener Juventusa Tijago Mota i nastavio:

"U ovom meču smo patili od tempa i njihove igre, borili smo se da nametnemo svoju igru protiv veoma jakog tima. Trebalo bi prvo da analiziramo italijanski fudbal i da ga uporedimo sa evropskim, pogotovo po pitanju poseda lopte i tempa igre. U fazi napada moramo da budemo bolji da bismo se takmičili sa ekipama kao što je Stutgart. Treba nam potpuna analiza kada prođe neko vreme i da vidimo možemo li da imamo kontrolu u ovakvim utakmicama. Imali smo poteškoća u gradnji napada, moramo dosta da poboljšamo igru u narednim mečevima. Ako ništa, barem da pokušamo da igramo bolje".

Juve nije bio kreativan pred golom rivala.

"Moramo da radimo više u napadu, kako bismo se borili sa timovima kao što je Štutgart. Pokušaćemo da poboljšamo taj segment, nastavićemo da radimo", poručio je Mota.

Nakon ovog obraćanja Tijaga Mote, navijači Juventusa su izrazili nezadovoljstvo, jer ne samo da je trener opravdao lošu igru svog tima, već je predstavio Štutgart kao evropskog velikana. Postavljaju i pitanje kako bi tek Juventus izgledao protiv ekipa iz vrha evropskog fudbala, ako je protiv Nemaca izgledao ovako loše?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke