Stvari su dosta jasnije posle ovog kola, nazire se ko će u LŠ, a ko u Čempionšip (PREGLED)

Autor: Pavle Knežević
nedelja 01.04.2018.
19:31
Izvor: Sportske.net

Siti je na korak od titule, a trenutni šampion ima samo teorijsku šansu da izbori plasman u Ligu šampiona. Izdvojila se i trojka na dnu.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Situacija u Premijer ligi posle 32 kola je nešto jasnija. Mančester sitiju fali pobeda da osvoji titulu i to može da uradi već sledeće nedelje u gradskom derbiju protiv Junajteda. U Ligu šampiona će pored ova dva kluba najverovatnije još i Liverpul i Totenhem. I dalje aktuelni prvak Čelsi će u Ligu Evrope, dok se na dnu tabele izdvojila trojka najvećih kandidata za Čempionšip.

Mančester siti je bez problema pobedio Everton 3:1, a mogao je i ubedljivije. No, to da "građani" pobeđuju odavno više nije vest, mada je malo toga u ovom kolu bilo neočekivano.

Totenhem ove sezone tiho i lagano popravlja istoriju. Ne samo da će ponovo sezonu završiti ispred svog najvećeg rivala Arsenala, nego je danas uspeo da pobedi u gostima Čelsi.

Ali Eriksen

Trijumf od 3:1 bio je važan u borbi za Ligu šampiona, pošto "pevci" sada imaju osam bodova više od petoplasiranih "plavaca", ali to nije sve. Totenhem je uspeo da pobedi na Stamford bridžu prvi put posle 28 godina. Dakle, i pre nego što je osnovana Premijer liga, ali i pre nego što su se rodili mnogi akteri današnjeg derbija.

Kristal palas je dobro počeo subotu protiv Liverpula. Naš Luka Milivojević dao je još jedan gol za "orlove", ali su "crveni" do kraja preokrenuli i pobedili i tako nastavili da vrše pritisak za drugoplasiranim Junajtedom, koji ima dva boda više. "Đavoli" su bili sigurni protiv Svonsija 2:0, ali je veliko pitanje da li će i posle narednog vikenda ostati na drugom mestu.

Svonsi jeste izgubio, ali ima tri boda više od opasne zone, što nije nikakva garancija da će opstati, ali njegove igre jesu. Uopšte, donji deo tabele je mnogo zanimljiviji. U opasnoj zoni su se sada izdvojili "fenjeraš" VBA, pretposlednji Stouk i 18. Sautempton. Prvi iznad crte je Palas, sa dva boda više od "svetaca".

Arsenal se u nedelju dugo mučio protiv Stouka. U 75. minutu bilo je 0:0, ali je posle Obamejang dao dva gola, a "tobdžije" na kraju slavile sa 3:0 i sada imaju pet bodova manje od petog Čelsija. Priključak za Arsenalom zadržao je i Barnli, koji je u gostima pobedio Vest Brom 2:1 i tako ostvario treći uzastopni trijumf.

Lester je bio siguran protiv Brajtona 2:0, dok su Votford i Bornmut odigrali 2:2 u prvom ovosezonskom meču bez takmičarskog značaja.

Njukasl je u borbi za opstanak pobedio direktnog rivala Hadersfild 1:0 i tako stekao velikih sedam bodova prednosti u odnosu na Sautempton. Deluje da je opstanak obezbeđen, dok "terijerima" predstoji borba. U još jednom derbiju začelja, utakmici "za šest bodova", Vest Hem je posle tri poraza lagano dobio Sautempton 3:0 i takođe se odmakao od opasne zone.

Rezultati 32. kola:

Kristal palas - Liverpul 1:2
Brajton - Lester 0:2
Mančester junajted - Svonsi 2:0
Njukasl - Hadersfild 1:0
Votford - Bornmut 2:2
VBA - Barnli 1:2
Vest Hem - Sautempton 3:0
Everton - Mančester siti 1:3
Arsenal - Stouk 3:0
Čelsi - Totenhem 1:3

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ADIS-M-UNTD
Monday, 02.04.2018
03:48

Ovde samo nije navedeno da junajted pored 2 boda vise ima i utakmicu manje tako da moze i izgubiti 2 mjesto ali opet je u prednosti nad liverpulom.jer ima taj mec manje.. u svakom slucaju liverpul ce gostovat celziju ako se mala sansa ukaze celziju da se ugura u top 4 bice vatreno na toj utakmici.

avatar
REDsYNWA
Sunday, 01.04.2018
23:20

A dobro od zadnje 4 tekme 3 su protiv ekipa iz top 4 i sve su izgubili i to je to.jbg.Mislim generalno ne volim celsea jer su plastika i jer su im navijaci uglavnom iskompleksirana deca bez realnosti pa mi dodje i drago malo da se vrate u realnost da cim abramovicu nije sve po volji nece ni njima biti odnosno da vec sutra mogu biti prosecan tim kao sto su to i bili pre njega ;)

avatar
CHOsen One
Monday, 02.04.2018
07:45

Ima navijaca koji navijaju dugo i postuju ostale klubove, pokazi postovanje

avatar
REDsYNWA
Monday, 02.04.2018
19:56

Ima i takvih navijaca ali nisu u celsiju ahaha :D Ja mogu da postujem klubove kao united i slicne klubove i njihove navijace a celsi,sity,psg daj bezi kakvo postovanje ..

avatar
CHOsen One
Monday, 02.04.2018
07:46

Ima nas koji navijamo za Celsi vec dugo vremena i koji postujemo ostale klubove tako da pokazi malo postovanja

avatar
rosen.manutd
Sunday, 01.04.2018
22:43

Celsi doveo 3-4 vezna igraca ali se vidi koliko im fali Nemanja Matic. Samo su me oni oborili na tiketu danas, ali jbg. Drago mi je sto ce koj mancester u ligu sampiona.

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 01.04.2018
19:45

Chelsea i ne treba da igra LS prije svega jer nisu zasluzili ove sezone top 4 a druga stvar nekad je bila ambicija da se to takmicenje osvoji sad je izgleda samo da se kvalifikuje :D

avatar
Logika i argumenti
Sunday, 01.04.2018
22:35

Guardiola effect :P

avatar
Logika i argumenti
Monday, 02.04.2018
12:15

Zavisi od interpretacije...

avatar
Marcos Alonso
Monday, 02.04.2018
08:24

ili tvoj komentar nema smisla ili ja ne vidim smisao :D