Suarez se muči više od Liverpula!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 05.01.2015.
23:40
Izvor: Sportske.net

Kada pogledate statistiku koju Urugvajac ima ove sezone, zapitate se da li je transfer u Barselonu bio pravi potez...

Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Luis Suarez je bio jedna od najskupljih kupovina ovog leta.

Urugvajac je stigao za nešto manje od 80 miliona funti, ali kao što ni Liverpul nije lepo iskoristio novac koji je dobio za njega, tako ni Barselona nije uspela da iskoristi Suareza na način na koji ga je koristio Liverpul.

Napadač Katalonaca je zbog kazne od četiri meseca propustio prvih osam mečeva svog novog kluba, ali to Barsi nije smetalo.

Na početku sezone Barselona nije primila gol, bila je bez poraza sa 22 od mogućih 24 boda, i imala visoko rano vođstvo i činilo se da sve funkcioniše besprekorno.

Ipak, po povratku Suareza, Barsa je osvojila svega 16 od 27 bodova, prednost se istopila i sada je Real Madrid lider na tabeli.

Urugvajac je postigao samo jedan gol za 697 minuta igre, Barsa je i inače manje efikasna od kako se vratio, sada joj je prosek 2,1 gola po meču, a bio je čak 2,75 u prvih osam susreta.

Sve u svemu, Suarez za sada ni najmanje nije opravdao uloženo. Ne možemo reći da je isključivo Suarez kriv zato što Barsa igra loše, ali takođe joj i ne pomaže svojim bledim partijama.

U njegov prilog ide samo pet asistencija koje je ostvario do sada, što je sasvim solidna brojka, ali je jasno da je on doveden da bi postizao golove...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E
Tuesday, 06.01.2015
00:46

Potpuno je podbacio.

avatar
O\'Sullivan147
Tuesday, 06.01.2015
03:24

Daj brate,nemoj tako pricati,nije covjek masina,uostalom,ne ide cijelom timu ne samo njemu