Suarezov poslednji ples koji će se ipak pamtiti - Gol u nadoknadi, pa iz penala za medalju za kraj!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 14.07.2024.
08:18
Izvor: Sportske.net

Urugvajcima neutešna bronza...

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Urugvaja osvojila je broznanu medalju na Kopa Americi, pošto je noćas nakon penala pobedila Kanadu. Posle regularnog dela susreta bilo je 2:2, pošto je Luis Suarez u poslednjim trenucima susreta pogodio za penal seriju u kojoj je i pogodio u četvrtoj za pobedu. 

Ujedno, ova utakmica će se pamtiti upravo po "El Pistoleru", koji je odigrao svoj poslednji zvanični meč u dresu Urugvaja i pamtiće se više po tome nego po bronzanoj medalji, koja je Urugvajcima slaba uteha...

Urugvaj je bolje otvorio meč i već u osmom minutu Bentankur je iskoristio asistenciju Kaseresa za 0:1.

Ali, Kanađani su se vratili i izjednačili posle 14 minuta, pošto je u 22. Kone pogodio posle asistencije Bombita, a rezultat 1:1 ostao je aktivan i na poluvremenu.

Marselo Bjelsa je odmah na poluvremenu uveo Luisa Suareza umesto Darvina Nunjeza, a "Pistolero" je do kraja i postao heroj utakmice.

Ipak, golova nije bilo sve do 80. minuta, a onda je Džonatan Dejvid šokirao Urugvajce za 2:1. 

Urugvaj je u finišu krenuo na sve ili ništa, a u drugom minutu nadoknade posle lepe akcije po desnoj strani, Himenez je pravovremeno proigrao Suareza koji je u svom stilu poslao loptu pod prečku za 2:2 i odlazak u penal seriju.


U penal seriji, sva četvorica Urugvajaca su pogađala - Valverde, Bentankur, De Araskaeta i potom Luis Suarez, dok je za Kanađane u trećoj seriji promašio Kone, a u poslednjoj petoj i Dejvid.

Urugvaj je tako osvojio bronzanu medalju, koju niko neće pamtiti, podsećamo da EURO nema utakmicu za treće mesto, dok je u Južnoj Americi pravilo drugačije...


Ujedno, ovo je bila najverovatnije i poslednja zvanična utakmica za legendarnog "El Pistolera", postao je najstariji strelac u istoriji svoje zemlje i definitivno odlazi kao jedan od najvećih, zbog čega je i zaslužio da ga igrači ovako pozdrave na kraju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke