"Slučaj Valbuena" dobio epilog - Odluka suda o Benzemi podelila Francusku!

Autor: Milovan Longinov
sreda 24.11.2021.
11:07
Izvor: Sportske.net

Presuda je zvanična.

EPA-EFE/Eduardo Candel
EPA-EFE/Eduardo Candel

Povezane vesti

Fudbaler Real Madrida i reprezentacije Francuske Karim Benzema proglašen je krivim pošto je dokazano da je sa još četiri osobe ucenio kolegu iz reprezentacije Matjea Valbuenu i iznuđivao mu novac kompromitujućim seksualnim snimcima.

Francuski sud danas je Benzemi izrekao uslovnu kaznu od godinu dana i naložio mu da plati kaznu od 75.000 evra. 

Ovaj skandal je zaprepastio čitavu Francusku još davne 2015. godine, kada su Benzema i Valbuena bili saigrači u reprezentaciji, što je ovaj slučaj učinio još šokantnijim.

Benzema je zbog toga pet godina bio u nemilosti selektora Didijea Dešana, koji mu je "oprostio" tek 2021. uoči Evropskog prvenstva.

Ipak, danas je Benzema opet omržena ličnost u Francuskoj, ili barem delu ove zemlje. Mišljenja oko Benzemine kazne su podeljena i mnogi veruju da je ona takva samo zbog činjenice da je zvezda Real Madrida. 

Nije tajna da Francusku od nedavno potresaju i istrage čuvenog novinara koji je najavio skandalozne i dokazane slučajeva fizičkog zlostavljanja brojnih fudbalera, među kojima je još jedan član Real Madrida - Ferlan Mendi. On je navodno 2018. nagazio na lobanju jedne devojke i potom joj pokazao genitalije i to na ulicama Liona.

Na to treba dodati i da je Bendžamin Mendi i dalje u pritvoru, protiv njega je podignutno čak šest optužnica za zlostavljanje, pošto je šest osoba podnelo prijavu protiv beka Mančester Sitija. 

Sigurno da će njega dočekati mnogo stroža kazna, verovatno i drugog Mendija, čiji je slučaj svojevremeno zataškao Lion zbog dogovorenog transfera sa Real Madridom.

Francuska je podeljenja, mi se ne razumemo mnogo u pravo, ali da li je uslovna kazna o godinu dana i novčana kazna od 75.000 evra koliko Benzema zaradi za sat ili dva, dovoljna? Da li bi ona bila ista da nije u pitanju slavni igrač Real Madrida i francuske reprezentacije? 

I da sve bude još šokantnije, Benzemini advokati su najavili žalbu, iako su pred sudom pušteni audio zapisi kako igrač Reala lično nagovara Valbuenu "da mu je bolje da plati", a da je pritom o tome lagao na suđenju. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke