LK - Sudija "briljirao" u Firenci, Švajcarci okrenuli Trabzon, prošao i Leh!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 23.02.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

"Ljubičasti" mogu i bez Luke Jovića, čekamo kraj susreta u Gentu.

Povezane vesti

Bazel na domaći pogon izbacio Turke, Fiorentina bez Jovića i Milenkovića overili prolazak, Leh minimalnom pobedom do naredne faze.

Bazel - Trabzon 2:0

Bazel je prošao dalje i pored poraza od 1:0 u prvom meču. Trabzon je srušen od strane švajcarskih igrača, Amduani je postigao gol za vođstvo u 13. minutu da bi veliku pobedu doneo Zekiri u 76. minutu. 

Trabzon je imao i više nego dobre šanse da vrati dvomeč u svoju korist. Prvo je Baseksetas promašio penal u 27. minutu, a onda je gostima i poništen gol u 61. minutu. Bazel ide dalje. 

Fiorentina - Braga 3:2 

Vinćenco Italijano je rešio da odmori Jovića večeras, podsetimo srpski napadač je blistao u prvom meču u Portugalu kada je večerašnjem protivniku dao dva gola. 

Velika prednost je donela i opuštanje, Braga je do 34. minuta povela sa 2:0 i tako unervozila svoje igrače. Golove su postigli Kastro u 17. minutu i Đalo u 34. minutu. Madragora na asistenciju Bonaventura smanjuje na2:1 u 37. minutu. Moglo je početkom drugog dela meča da bude izjednačenje na 2:2 u 50. minutu. Ipak, gol Kabrala posle asistencije rezerviste Terzića je poništen na nestvaran način. Lopta je prešla liniju, ali glavni sudija nije uvažio tehnologiju

"Ljubičastima" to nije smetalo, Saponara izjednačava na 2:2 - Bonaventura beleži svoju drugu asistenciju večeras. Italijanski "Džek" je stigao do het-trika asistencija a Kabral do svog gola. Fiorentina postiže gol u 83. minutu za potpuni preokret i pobedu od 3:2.

Gent - Karabag 1:0

Belgijski klub i klub iz Azerbejdžana su prema očekivanjima odigrali čvrst meč. 

Karabag je došao u Gent sa minimalnim vođstvom, imali su i dobru šansu već u 3. minutu, ali prečka se isprečila Mustafazadi. U nastavku agilniji domaći, Fortuna je imao sjajnu šansu, ali je Gift taj koji pogađa za vođstvo od 1:0 u 74. minutu. 

Do kraja susreta nije bilo promene rezultata, te se otišlo u produžetke. Pomno pratimo nastavak meča. Belgijanci su pak prošli dalje, ni posle produžetaka nije bilo promene rezultata te se otišlo na penale. Tragičar gostiju jeste Benzia, napadač je promašio penal u poslednjoj seriji i tako eliminisao svoj klub.

Leh - Bodo/Glimt 1:0

Poljaci su uspeli da izbace nezgodne Norvežane. Meč su rešili u drugom poluvrememnu, napadali su Poljaci u talasima. Svoje šanse nisu iskoristili Ba Loua, zatim je zapretio Pelegrino kod gostiju. A onda se Mikael Išak fenomenalno snašao posle ubačaja i golom pogodio za 1:0 u 63. minutu što je bio i dovoljan gol za prolazak u narednu rundu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke