Superligaši u kandžama UEFA, strašan scenario u najavi!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 12.05.2021.
14:15
Izvor: Sportske.net

Stvari neće teći glatko.

JEAN-CHRISTOPHE BOTT
JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Evropska kuća fudbala (UEFA) pokrenula je postupak protiv Real Madrida, Barselone i Juventusa, jedina tri preostala kluba u Evropskoj Superligi, takmičenju koji je izazvao pravi zemljotres na Starom kontinentu prošlog meseca.

Tri kluba nisu podlegla pritiscima da odstupe iz ozloglašene Superlige, pa će sledstveno najavama iz Niona biti kažnjena, shodno članu 34 (stavu 1) Disciplinskog postupka.

Iz UEFA su poručili da će blagovremeno obavestiti javnost o detaljima istrage, a prema pojedinim najavama čeka ih dvogodišnje izbacivanje iz Lige šampiona ukoliko ne promene namere.

Real, Barselona i Juventus se uzdaju o odluku suda u Madridu da je protivpravno da klubovi snose sankcije za ovaj potez, ali jasno je da stvari neće teći nimalo jednostavno.

Očekivano je da "izgrednici" neće proći glatko, dok su se ostali timovi izvukli većih sankcija, o čemu je pre nekoliko nedelja u intervju za engleske medije potvrdio i Aleksandar Čeferin.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 12.05.2021
17:49

Daj bože da ih izbace.

avatar
Mangus
Wednesday, 12.05.2021
14:56

Licemerno je sto se Real Madrid, u trnutku dok se nalazi u polufinalu LS bori da ostane u Superligi. Pravilnik je jasno definisao da klubovi ne mogu da ucestvuju u drugim takmicenjima osim nacionalnih. I tu ih nikakav sud u Madridu ence spasiti. Potencijalno sportski sud ali to je na dugackom stapu.