Surovi Bajern protutnjao Frankfurtom, Kostić nemoćan - 1:6!

Autor: Mladen Heleta
petak 05.08.2022.
22:22
Izvor: Sportske.net

Maestralna partija šampiona na otvaranju Bundeslige.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

U Bundesligi ništa novo! Bajern je nadmoćno i surovo krenuo po 11. uzastopnu titulu. Aktuelni osvajač Lige Evrope Ajntraht je deklasiran u Frankfurtu rezultatom 6:1, u meču koji je trebalo da bude jedan od derbija prvog kola.

Filip Kostić je odigrao 74 minuta za domaće, zamalo je upisao asistenciju, ali je generalno bio nemoćan, kao i ceo tim Ajntrahta.

Već u petom minutu se dalo naslutiti da domaćina čeka potop. Kimih je velemajstroski izveo slobodan udarac sa velike udaljenosti i uhvatio golmana Trapa na spavanju. Trap je očekivao centaršut, stavio ja samo Kostića u živi zid, a lucidni Kimih mu je podvalio šut u bliži ugao, za 0:1.

Šampion je udvostručio prednost šest minuta kasnije. Pavar je bio  na pravom mestu u pravo vreme, pokupio je odbijenu loptu u kaznenom prostoru i pogodio za 0:2.

Frankfurt je zamalo smanjio u 13. minutu. Filip Kostić je izveo korner, Tuta nadskočio čuvare i pogodio prečku.

Nakon toga je usledila nova rapsodija Bajerna. Ređali su se uraganski napadi, Musijala je promašio zicer, Miler pogodio stativu, a domaći tim je treći put kapitulirao u 32. minutu. Kimih je sjajnim pasom otvorio kontru i izbacio Gnabrija u idealnu poziciju, ovaj je proigrao Manea, a Selegalac je glavom postigao svoj prvenac u Bundesligi, za 0:3.

Mane je potom imao još dve odlične prilike, a 0:4 je bilo u 35. minutu. Odbrana Ajntrahta je ponovo pukla, Miler je asistirao, a Musijala poslao loptu u mrežu.

Savršeno prvo poluvreme Bavarci su zaokružili u 43. minutu. Miler je poslao loptu u kazneni prostor, tamo ju je dočekao Gnabri, koji je primetio da je Trap izašao sa gola i efektno ga je prebacio, za 0:5.

Ajntraht je malo došao do daha u nastavku, Bajern se opustio, a Kolo Muani je iskoristio veliki kiks Manuela Nojera i smanjio na 1:5 u 64. minutu.

Ali Bajern ne bi bio Bajern kada bi stao. U 83. minutu je Sane odigrao lepo za Musijalu, a mladi Nemac je bio nepogrešiv, za 1:6. Bio je to njegov drugi pogodak na meču.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke