Surovi Infantino o uslovima u Kataru, ne štedi ni mrtve radnike!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 03.05.2022.
08:53
Izvor: Sportske.net

Ima svoju verziju priče.

Beta/Walter Bieri/Keystone via AP
Beta/Walter Bieri/Keystone via AP

Povezane vesti

Predsednik Svetske kuće fudbala (FIFA) Đani Infantino dotakao se teme teških uslova rada na izgradnji stadiona zbog Mundijala u Kataru, rekavši da je dobijanje posla ponos i dostojanstvo.

Infantino je učestvovao na diskusiji u Los Anđelesu, a jedna od tema bila je i veliki broj žrtava tokom izgradnje stadiona, na šta je prvi čovek FIFA imao ugao gledanja.

"Ne zaboravite jednu stvar. Govorimo o teškom radu. Kada nekome date posao, čak i pod teškim uslovima, dajete mu dostojanstvo i ponos. To nije dobročinstvo. Nećete dati nekome nešto i reći: "Nastavi, daću ti nešto i osećam se dobro", poručio je Infantino.

Odbacio je tvrdnju da je čak šest hiljada radnika preminulo tokom izgradnje stadiona u mesto održavanja predstojećeg Mundijala, već da je čuo za svega tri smrti.

"FIFA nije policija sveta, odgovorna za sve što se dešava na planeti. Ali zahvaljujući FIFA i fudbalu, možemo da istaknemo status milion i po radnika u Kataru", rekao je Infantino.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u Kataru igra se ove godine od 21. novembra do 18. decembra, a Srbija će igrati u grupi protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke