Surovo, ali istinito? Da li su ovo reči koje najbolje opisuju Erlinga Halanda?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 10.04.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Šta mislite o ovom stavu?

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija odigrali su prošle večeri 3:3 na "Santjago Bernabeu" stadionu u prvoj utakmici četvrtfinala protiv Real Madrida.

Spektakularan okršaj i golovi o kojima će se dugo pričati, a tek smo na polovini dvomeča dva vrhunska tima. Reklo bi se da je Mančester siti u prednosti imajući u vidu da je zabeležen remi na gostovanju kakvo je u Madridu, te da na "Etihadu" pred svojim navijačima imaju veće šanse od rivala za plasman u polufinale.

Ono što na neki način može da brine Pepa Gvardiolu jeste manjak ubojitosti Erlinga Halanda na utakmicama sličnog tipa. Često je Norvežanin bivao "uštopovan" od strane vrhunskih štopera, bez da iskaže svoju golgetersku moć. Sinoć u Madridu je boravio u džepu Antonija Ridigera.

Svakako da je Haland tip igrača koji nije karakterističan za model igre Pepa Gvardiole budući da nije u simbiozi sa pas igrom i loptom u nogama, ali je pred protivničkim golom, osim u slučajevima poput sinoć, ubijita zver i to ne može da se ospori.

Smatra se da bi Hulijan Alvarez više doprineo u tipu utakmice iz prošle večeri, te ne bi iznenadilo ukoliko bi Gvardiola odlučio da krene sa Argentincem u Mančesteru. Višedimenzionalni napad Sitija i te kako bi mogao da pronađe rupe u odbrani Reala kojih je bilo i juče uprkos blistavom izdanju Tonija Ridigera.

"On je bio veoma loš. Ako ne postiže golove, prilično je beskoristan. Smatram da je vrlo prosečan igrač sa loptom u nogama. Saigrači ga preskaču. Bio je najgori na terenu", reči su nekadašnjeg igrača Real Madrida Rafaela van der Varta.

Holanđanin je često imao izjave koje su podizale veliku prašinu, ali ovo je konstatacija sa kojom bi se mnogi složili.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke