"Šutiraj sine, jedna će ući" - Tragedija Đirone na "Parku prinčeva", Borusija otvorila česmu u Brižu

Autor: Nemanja Janošev
sreda 18.09.2024.
22:56
Izvor: Sportske.net

Dominacija PSŽ se na kraju isplatila.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Đironu na „Parku prinčeva" rezultatom 1:0 (0:0) u prvom kolu Lige šampiona.

Favorizovani šampion Francuske nije se baš lepo proveo protiv apsolutnog hita La lige iz prošle sezone i debitanta u elitnom evropskom takmičenju.

Bez pomoći svojih ultrasa čija je tribina suspendovana zbog bakljade na poslednjem meču Lige šampiona prošle sezone, Pari Sen Žermen je dominirao u duelu sa Đironom. Bilo je jasno da će to i biti slučaj, ali na razlike postavljalo se pitanje kada će odbrana Đirone pokleknuti.

U prvih petnaestak minuta videli smo nekoliko odličnih napada „svetaca“  i pokušaja koji su testirali Paola Gazanigu nakon čega je usledio miran period uz posed koji je bio na strani domaćina. Đirona se oslanjala na svoje kontranapade, ali ni njih nije bilo previše kako bi Matvej Safonov bio na mukama. U 39. minutu desila se povreda Marka Asensija koji je igrao na poziciji „lažne devetke“ gde Luis Enrike obožava da ga koristi, pa je napad PSŽ morao dobiti drugačiju fizionomiju. Ušao je Rendal Kolo Muani čija igra u kojoj se spušta i stvara prostor za saigrače nije ni blizu Asensijove.

Drugo poluvreme donelo nam je nešto konkretniju Đironu čiji su igrači preko Kristijana Stuanija u 52. minutu pripretili, ali udarac glavom iskusnog špica lako je ukrotio Safonov. Potom smo u narednom napadu španskog tima videli nešto više igrača pred kaznenim prostorom PSŽ, a to je lako moglo da im se obije o glavu jer je sevnula brza kontra. Usman Dembele je imao brisan prostor ispred sebe, Bredlija Barkolu levo i činilo se da domaći imaju bingo. Ali, avaj. Vladislav Krejči je stigao brzonogog Francuza koji je oklevao i propustio neverovatnu situaciju.

Zatim je isti igrač iz znatno teže prilike gađao bliži ugao pogodivši prečku uz reakciju sjajnog Gazanige. Gađali su kasnije i Rendal Kolo Muani posle lepe piruete, zatim se napadač našao u još jednoj izglednoj prilici, no Gazaniga nije dao da lopta završi iza njegovih leđa.

Čak 23 udarca do finiša imao je tim Luisa Enrikea, izgledalo je kao da će Đirona preživeti ovo gostovanje, a onda nestvarna situacija. Junak meča bi bio Paulo Gazaniga da je španski tim izbegao poraz, ali pokušaj centaršuta Nuna Mendeša kači Fransesa, argentinski golman je trebalo da ima sve pod svojom kontrolom što nije bio slučaj pošto je on ispustio čistu loptu i ona mu je proklizala u mrežu.

Fudbaleri Borusije Dortmund su ubedljivih 3:0 savladali Klub Briž na "Jan Brejdel" stadionu, a za pobedu pohvale idu treneru "milionera" Nuriju Šahinu.

Borusija je u drugom poluvremenu pokazala da je njihov kvalitet znatno veći u odnosu na belgijskog predstavnika koji se dobro držao u prvih 45 minuta. Štaviše, imali su i izglednije napade.

Međutim, ulazak Džejmija Bajno-Gitensa u 68. minutu pravi krucijalnu razliku. Englez je u 76. postigao gol za 0:1, da bi u 86. duplirao prednost. Konačno u petom minutu nadoknade Serou Girasi postavlja ubedljivih 0:3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke