"Švabe" pokazale zube Realu, pa ponizile Dortmund! Zvezda neka se čuva...

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 22.09.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Moraće "crveno-beli" da obrate pažnju na Undava i Miljoa.

Jan-Philipp Strobel/dpa via AP
Jan-Philipp Strobel/dpa via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Štutgarta savladali su na domaćem terenu ekipu Borusije iz Dortmunda rezultatom 5:1 u meču četvrtog kola nemačke Bundeslige.

Izabranici Dina Topmelera su večeras u potpunosti nadigrali rivala pet dana nakon veoma dobre partije protiv Reala u Madridu uprkos porazu u Ligi šampiona.

Tamo ih, između ostalog, čeka i okršaj sa Crvenom zvezdom koja će morati da pripazi na nemački tim koji je u usponu forme.

Ovoga puta, "Švabe" su upisale ubedljivu pobedu i ponizile "Milionere" koji su upisali prvi poraz u sezoni.

Sve je igračima Štutgarta večeras polazilo za nogom, pa je tako Deniz Undav pogodio već u četvrtom minutu, da bi u 21. Ermedin Demirović udvostručio prednost svoje ekipe.

Problem za Nurija Šahina bio je još veći nakon što je Enmeča napustio igru zbog povrede u prvom poluvremenu, a ni dve izmene na početku drugog dela igre nisu dale rezultata.

Usledio je pravi šou Enca Miljoa, 22-godišnji vezista iz Francuske je za nešto manje od pola sata postigao gol i upisao dve asistencije.

Prvo je pogodio u 62. minutu, a u 80. i 90. bio u ulozi asistenta kod gola El Bilala Turea i Denisa Undava, koji je potvrdio ubedljiv trijumf Štutgarta.

Utešni gol Dortmunda delo je upravo nekadašnjeg napadača Štutgarta Serua Girasija u 75. minutu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke