"Švabe" žele drugo mesto, pobedili Bajern! Silna Borusija, spasili se "Vukovi"!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 04.05.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Sjajni Štutgart!

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

U velikom derbiju Štutgart je dočekao Bajern i pobedio u duelu za drugo mesto, pa je sada samo +2 u odnosu na Bavarce. "Švabe" su došle do prednosti već u 29. minutu utakmice. 

Undav je poslao fantastičnu loptu za Stergjua koji vara Nojera i šalje loptu iza njegovih leđa za 1:0. 

U 37. minutu izjednačenje. Gnabri je pao u kaznenom prostoru, prilično diskutabilna odluka sudije da dosudi penal, a siguran izvođač bio je Kejn.

Domaći stižu do pobede u 83. minutu za opštenarodno veselje na tribinama. Silas šalje fantastičan centaršut, na desnoj stativi je bio Jeong Vu-Jong koji pogađa mrežu Nojera za 2:1!

Konačnih 3:1 delo je fantastičnog Silasa u 3. minutu nadoknade vremena. 

Verder igra jednu od boljih sezona u poslednjih nekoliko godina, a sada su umalo stigli i do 12. pobede u šampionatu. Ipak, isprečio se Menhengladbah. 

Bilo je 2:1, i to posle preokreta, za treću uzastopnu pobedu ovog tima, ali je na samom kraju gost izjednačio na 2:2.

Hak je doveo goste u prednost već u 8. minutu utakimce, ali je do kraja poluvremena ekipa iz Bremena izjednačila rezultat. 

Voltemade je izjednačio u 45. minutu meča na 1:1, a isti igrač je u 65. minutu doneo prednost Verderu. Konačnih 2:2 delo je Nojhausa iz penala. 

Borusija iz Dortmunda ima pogled na finale Lige šampiona, a u domaćem prvenstvu su sve to preneli na teren protiv Augsburga. Slavili su sa 5:1, bili su izuzetno ubedljivi i dokazali da je ovo njihov deo sezone. 

Mukoko je blistao u prvom poluvremenu, već u 4. minutu je doveo svoj tim u prednost, da bi Malen pogodio za 2:0 u 20. minutu. Devet minuta kasnije bilo je 3:0, novi gol je postigao Mukoko, a Vargas je na drugoj strani smanjio u 32. minutu. 

Već posle prvih 45 minuta je Dortmund imao 3 gola prednosti jer je Rojs pogodio za 4:1, a Nmeča je u 64. minutu postavio konačan rezultat. 

"Vukovi" nisu imali težak posao protiv Darmštada koji ispada na kraju sezone, uspeli su da stignu do bodova koji im 99% donose opstanak. 

Vimer je doveo domaćina u prednost u 8. minutu, a samo tri minuta kasnije je Vind povisio na 2:0. 

Konačnih 3:0 delo je Černija u 3. minutu nadoknade. 

Štutgart - Bajern 3:1
Verder - Menhengladbah 2:2
Borusija Dortmund - Augsburg 5:1
Volfsburg - Darmštad 3:0

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke