Švajni najveća briga Jogija Leva

Autor: Beta Beta
petak 25.03.2016.
23:57
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je danas da veruje da će fudbaler Mančester junajteda Bastijan Švajnštajger biti spreman za Evropsko prvenstvo u Francuskoj ovog leta. Dotakao se i povratka Marija Gomeza u reprezentaciju, kao i o teškoćama

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Švajnštajger je početkom nedelje tokom treninga reprezentacije pokidao ligamente kolena i gotovo sigurno je završio sezonu. On se tek vratio na teren posle povrede kolena koju je zadobio početkom januara u utakmici protiv Šefild junajteda u trećem kolu FA kupa, ali će ponovo morati da pauzira.

"Bastijan je bio na dobrom putu. Znam da se radovao povratku u reprezentaciju i predstojećim prijateljskim utakmicama. Rekao sam Bastijanu da ga nisam otpisao iz ekipe za Evropsko prvenstvo. To takmičenje ne počinje sutra, ima još vremena. Ne moram danas da donesem odluku"
, rekao je Lev.

Nemačka će u subotu igrati prijateljsku utakmicu sa Engleskom, a u prvom timu biće napadač Bešiktaša, povratnik u nacionalni tim, iskusni Mario Gomez.

Gomez je zbog nedovoljne pripremljenosti propustio Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, na kome je Nemačka trijumfovala, ali mu je Lev pružio priliku da se izbori za mesto u državnom timu posle dobre sezone u Bešiktašu, za koji je u 26 prvenstvenih utakmica postigao 19 golova.

"On je mnogo napredovao i to se može videti na svakom treningu. Stekao je više samopouzdanja, napredovao je u Turskoj. Biće sutra u startnoj postavi, to je zaradio zalaganjem na treningu"
, rekao je selektor 'Pancera'.

Poslednju utakmicu za Nemačku Mario Gomez je odigrao u novembru prošle godine, kada je Francuska u prijateljskom meču pobedila sa 2:0. Za državni tim odigrao je 61 utakmicu i postigao 25 golova, a poslednja dva postigao je protiv Holandije na Evropskom prvenstvu 2012. godine.

Lev je rekao da je razgovarao sa Marijom Geceom o teškoćama sa kojima se suočava u Bajernu. Gece ne može da se izbori za veću minutažu kod trenera Pepa Gvardiole, otkako se vratio na teren posle povrede prepone koju je zadobio u utakmici protiv Irske 8. oktobra.

"Nadam se da će odigrati još nekoliko utakmica u Bajernu, to bi mu pomoglo. Ali, i mi moramo da mu pomognemo. Moram da mu pružim priliku da igra"
, rekao je Lev.

Gece je postigao pobedonosni gol u finalu Svetskog prvenstva protiv Argentine u 103. minutu produžetka.

Lev nije želeo da otkrije šta je savetovao Geceu u vezi s njegovim statusom u Bajernu, ali mu je rekao da razgovara s narednim trenerom nemačkog šampiona Karlom Anćelotijem, koji će naslediti Gvardiolu.

Selektor svetskog šampiona dodao je da veruje da će igrači i navijači biti bezbedni na sutrašnjoj utakmici u Berlinu protiv Engleske, ali i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Prolazimo kroz potencijalno opasan period. Naravno da je fokus na bezbednosti. Mislim da niko od nas ne bi želeo da igra utakmice pred praznim tribinama. Bila bi katastrofa ako do toga dodje, to mora jasno da se kaže", zaključio je Lev.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
čombe
Saturday, 26.03.2016
10:00

Gece zasluzuje bolji status u bajernu zasigurno..

avatar
liverpoolfc
Saturday, 26.03.2016
06:14

Ne mogu a da ne primetim sa kakvim postovanjem govori o svojim fudbalerima. A onda to uporedim sa izjavama pojedinih sportskih funkcionera, trenera i igraca u Srbiji i place mi se. Srozali smo se jos 100 godina unazad.

avatar
disqus_Qlj8sdxgnn
Saturday, 26.03.2016
02:59

Ko će biti zamenik kapitena ako Švajni ne igra na evropskom?Valjda će Nojer biti kapiten,zamenik možda Miler.

avatar
StormyLBZ
Saturday, 26.03.2016
12:40

Sve zavisi, mislim da ce pre Podolski biti, jer Lev ima dosta poverenja u svoje iskusne fudbalere, vidis da svakom pruza sansu, nije bitno u kakvoj je formi itd... A cini mi se da Podolski trenutno od svih njih ima najvise odigranih utakmica u reprezentaciji.