Švajni otkrio zbog čega ga Murinjo nije voleo...

Autor: Boris Jovanović
sreda 27.10.2021.
08:59
Izvor: Sportske.net

Šta se desilo u Junajtedu posle dolaska Portugalca?

AP Photo/Rui Vieira
AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Bastijan Švajnštajger je otvorio dušu. Naime, legenda nemačkog fudbala je progovorio o Žozeu Murinju koji ga je prinudio da napusti Junajted, šest meseci nakon što je Portugalac preuzeo tim od Van Gala. Nekadašnji fudbaler Bajerna je eliminisan preko noći i na kraju se našao u MLS gde je završio karijeru.

Nemački internacionalac kaže da je problem bio Gvardiola.

"Poštujem ga, iako nisam igrao kad je bio trener, osvojio je dosta trofeja, ali i danas mi je teško da shvatim zbog čega nisam igrao. Možda je razlog Gvardiola i moj stil igre u Bajernu. Zna se da Murinjo ne voli Pepa. Meni se sviđao Murinjov stil rada, ali nisam igrao", priseća se "Švajni".

"Zbog Murinjovog načina igre otišao je i Ibrahimović. Kod Murinja nema mnogo igre i pasa, ali imao je uspehe sa svojim timovima. Za mene je to čudno osečanje kad se prisetim tog perioda", dodao je čovek koji se sa Bajernom osvojio sve.

Ibrahimović je inače u prvoj sezoni dao 28 golova, ali se onda povredio. Vratio se i potpisao novi ugovor, ali je odigrao samo sedam mečeva i raskinuo ugovor u martu 2018. Murinjo je ostao na klupi do decembra iste godine kada je otpušten zbog slabih rezultata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke