Sve je izvesnije, Anćeloti na pragu istorijskog trenerskog transfera!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 27.03.2023.
09:58
Izvor: Sportske.net

Neverovatni podaci.

EPA-EFE/Toni Albir
EPA-EFE/Toni Albir

Povezane vesti

Karlo Anćeloti je želja čitavog Brazila!

Nije tajna da Brazilci pomno traže pravog selektora nakon što je Tite otišao i svi putevi vode ka Karlu Anćelotiju.

Italijanu nije zagarantovan ostanak u Madridu, naprotiv, nakon tri vezana poraza u "El klasicima" i praktično izgubljene titule, ako ne osvoji Ligu šampiona, Anćeloti bi ponovo mogao da bude smenjen.

Ma koliko to zvuči neverovatno, pošto je u prošloj sezoni osvojio i La Ligu i Ligu šampiona, Florentino Perez je na identičan način otpustio Italijana i 2015. godine, posle jedne sezone bez trofeja, a da je u prethodnoj osvojio LŠ. 

Italijana u Brazilu čekaju raširenih ruku i to je potvrdio i predsednik njihovog Saveza, Ednaldo.

"Zaista poštujem Anćelotija. On nije samo favorit igrača, već i navijača širom Brazila. Gde god da sam se našao u Brazilu, svi priželjkuju Anćelotijev dolazak i samo se o njemu raspituju. Ipak, moramo da sačekamo prikladan trenutak, pa ćemo videti šta će se desiti", rekao je Ednaldo. 

Taj trenutak mogao bi da bude kraj sezone, kada će Florentino Perez podvući crtu i doneti odluku o Anćelotijevom statusu.

Ono što je posebno neverovatno, u istoriji brazilske reprezentacije, samo trojica selektora nisu bila Brazilci i samo jedan je bio iz Evrope. 

Još davne 1925. godine na klupi je sedeo Urugvajac Hoakim Gimaraeš Joakim Platero, potom 1944. Flavio Kosta Horesko, a poslednji stranac bio je Argentinac Filipo Nunjez, koji je postao selektor 1965. godine.

Od tada, do danas, svaki selektor bio je Brazilac i praktično bi Anćeloti bio verovatno i najveće "nebrazilsko" ime na klupi. 

Da li bi sa njim Brazil bio apsolutni favorit na Mundijalu 2026? O Kopa Americi 2024. bi bilo suvišno i govoriti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke