Sve je spremno - Povratak Teveza na “Bombonjeru”!

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.08.2022.
19:30
Izvor: Sportske.net

Najzanimljiviji meč vanrednog kola u Argentini…

EPA-EFE/Javier Garcia Martino
EPA-EFE/Javier Garcia Martino

Povezane vesti

Priča vanrednog kola u Argentini biće povratak Karlosa Teveza na "Bombonjeru". Odmah po završetku fudbalske karijere u klubu svog života, Karlitos je seo na klupu i to Rozario Sentrala kome ne ide ove godine.

Legendarni fudbaler je sa nekoliko dobrih rezultata uspeo da probudi "Akademiju", za vikend su dobili Barakas Sentral i iskoračili ka sredini tabele. Ali za "Giganta sa Arohita" ovo je meč kao nijedan drugi, baš zbog povratka Teveza na "Bombonjeru"-

"Neću se radovati ako postignemo gol", rekao je "Apaš" koji stiže na stadion na kome je počeo i završio fudbalsku karijeru u nezgodnom trenutku po Boku. "Xeinezes" su ispali iz Kopa Libertadores u osmini finala, njihove igre tokom čitave sezone su ispod standarda, kako smo i pretpostavili nisu uspeli da dobiju odlični Rasing u gostima, završilo je bez golova. Velika Boka je tek 11. na tabeli, imaju negativnu gol razliku, stvari su nepodnošljive za "Dose", 12. igrača, odnosno navijače. Oni će Teveza dočekati ovacijama, ali će se nadati pobedi na krcatoj "Bombonjeri" gde igraju mnogo bolje nego na putovanjima. Boka je bolji tim, videćemo koliko će "faktor Tevez" uticati na meč, ali nema sumnje da bi sve osim pobede domaćina bilo iznenađenje.

River je pronašao formu, sa četiri pobede u pet mečeva "Milioneri"su se popeli na tabeli čak na peto mesto, smanjili su prednost vodećeg Atletiko Tukumana na sedam bodova. Za ovu ekipu to nije nedostižno, ali moraće da pobeđuju u seriji. Sledi gostovanje specijalisti za remije Arsenal Sarandiju, timu koji je ove sezone, verovali ili ne, izgubio samo dva puta, ali ima čak osam remija. Njima savršeno odgovara, ovaj klub je jedva opstao prošle godine, deluje da će ovo biti lakša sezona. Na poslednja dva gostovanja na stadionu "Grondona" River nije pobedio. Takođe u Sarandiju atmosfera je vatrena, ne zaboravite da je u prošlom meču kod kuće El Arse tukao lidera Atletiko Tukuman.

Duel timova koji su u očajnoj formi bi trebalo da pripadne Njuelsima. Oni će na "Bijelsi" dočekati Lanus koji je potonuo, imaju samo sedam bodova i ako ovako nastave mogli bi da ispadnu iz lige. To bi bio veliki udarac za "Granatu" koja je pre šest godina osvojila titulu, a ima i međunarodne trofeje. Oni jednostavno ne mogu da se prepoznaju kako šampionat odmiče, zadnji put su pobedili pre gotovo dva meseca i to Kolon kod kuće. Ispali su iz Kopa Sudamerikana, čeka ih gostovanje u Rozariju gde nikada nije lako, ali Njuelsi imaju dosta povreda, od pobede nad Estudijantesom u La Plati pre par meseci naređali su osam mečeva u kojima su osvojili mizerna četiri boda. Ipak, verujemo da su bolja ekipa od Lanusa, plus imaju odličnu tradiciju protiv gostiju.

Polufinalista Kopa Libertadores gostuje kod slabog Aldosivija, ali Velez je umoran, za vikend su remizirali protiv Gimnasije La Plate, pa iako je domaćin tužan, ne treba zaboraviti da Fort nije dobio nikoga ove sezone u gostima. Oba tima baš teško daju golove.

Urakan igra fantastičnu sezonu, treći su na tabeli, kada smo mislili da će potonuti posle par loših rezultata, dobili su dva meča u nizu, u prošlom kolu su preslišali slabi Sarmijento Hunin i sa mnogo samopouzdanja putuju u Aveljanedu na duel sa "Crvenim Đavolima". Tabela izgleda baš uvrnuto kada pogledate pozicije ekipa, velikan i sedmostruki osvajač Kopa Libertadores Independiente je pri dnu tabele. Oni već dugo nisu toliko bitni u argentinskom fudbalu, ali "Kraljevi kupova" odavno nisu imali teže trenutke. Dobili su samo tri meča čitave sezone, stanje u klubu je opsadno, ali čini se da će Urakan lako izaći neporažen iz ovog duela.

Kompletnu ponudu AdmiralBeta za vanredno kolo u Argentini možete pronaći odmah i izabrati svoj najbolji tip.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke