Sve je stalo u pet minuta - Magija Sitija za odbranu titule!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 22.05.2022.
18:56
Izvor: Sportske.net

Ilkaj Gundogan je junak "Građana".

EPA-EFE/MAGI HAROUN
EPA-EFE/MAGI HAROUN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija su posle neverovatnog preokreta odbranili titulu šampiona u Premijer ligi. Ekipa Pepa Gvardiole savladala je Aston Vilu na "Etihadu" sa 3:2, iako je na 15 minuta pre kraja gubila sa 0:2.

Pritisak utakmice. kao da je "okovao" igrače Mančester sitija. Imali su domaći inicijativu tokom čitavog prvog poluvremena, ali nisu stvorili ni jednu pravu priliku. Za razliku od ekipe Pepa Gvardiole, Vili je bio potreban jedan dobar napad da povede. Sjajna kontra gostiju u 37. minutu šokirala je "Etihad". Levi bek Luka Dinj pronašao je svog kolegu na desnoj strani, Metija Keša, a ovaj pogodio za veliku radost svog menadžera Stivena Džerarda, ali i svih navjača Liverpula.

Siti je nastavio da pristika u drugom delu, posle samo pet minuta igre u nastavku imnao je dobro šansu Gabrijel Žezus, ali se rezultat nije promenio. Pokušavao je Siti na sve načine da stigne do izjednačenja, a onda se pojavio bivši igrač Liverpula Filipe Kutinjo. Igrao se  69. minut, kada je sjajni Brazilac pogodio za veliku prednost Vile i tako svom bivšem klubu doneo trofej Premijer lige na tacni, a onda se desio neverovatan preokret.

Ostalo je još samo 15 minuta na "Etihadu", a Siti je gubio sa 0:2, titula im je "klizila" niz ruke, međutim, nisu se predali šampioni.

Rezervista Ilkaj Gundogan smanjio je rezultat u 76. minutu. Samo dva minuta kasnije sjajan gol postigao je Rodri, da bi spektakulran preokret "Građana" kompletirao Gundogan svojim drugim pogotkom i tako sačuvao titulu Mančester sitiju.

Liverpul je na svom terenu savladao Vulvse sa 3:1, ali uzalud, Siti je pobedom protiv Vile došao do nove titule.

Loše je krenula utakmica po ekipu Jirgena Klopa. Vulvsi su poveli posle samo tri minuta preko Pedra Neta. Dvadeset minuta kasnije Sadio Mane izjednačio je na 1:1, tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

Krenuo je Liverpul još silovitije u drugo poluvreme, motivisan povoljnim rezultatom sa "Etihada". Poveli su "Redsi" u 50. minutu, ali je gol Manea poništen zbog ofsajda.

Kada je Filipe Kutinjo postigao drugi gol za Vilu protiv Sitija, nastala je euforija na "Enfildu", a domaćima je trebao samo jedan gol za spektakulrano osvajanje titule.

Atmosfera na stadionu je utihnula, kada su stigle loše vesti iz Mančestera, ali je Mohamed Salahgolomu 84. minutu, ostavio Liverpul u životu. Minut pre kraja Endi Robertson je postavio konačan rezultat.

U ostalim utakmicama Totenhem je na gostovanju slavio protiv Noriča sa 0:5 i tako izborio plasman u Ligu šampiona. Kratkih rukava ostao je Arsenal. "Tobdžije" su slavile na svom terenu protiv Evertona 4:1.

Mančester junajted je poražen od Kristal Palasa sa 1:0, ali će igrati u Ligi Evrope naredne sezone, jer je Vest Hem na svom terenu izgubio od Brajtona sa 1:3, pa će u Ligu konferencija.

U ligi opstaje Lids, koji je odigrao nerešeno sa Brentfordom u gostima 1:1 i tako osvojio bod više u odnosu na Barnli. Njukasl je bio bolji od ekipe Majkla Džeksona i poslao je u Čempionšip.

Čelsi je u utakmici koja nikome nije značila, pobedio Votford sa 2:1, a Lester Sautempton sa 4:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Sunday, 22.05.2022
19:47

Ponavlja se istorija.Samo na drugoj strani nije bio QPR.A i ulozi na kladionici su sada veci.Najgori prizor suze Pep Gvardiole:ni veceg trenera ali jos veceg licenera.Najradosniji trenutak na kraju sto je Lids oreziveo a moj raspali Junajted nece u konferenciju nego u LE.Najhrabriji covek u gomili trenera Ten Hag.Moja prognoza:kupicemi dva ili tri igraca a treba mu sest.