Sa AdmiralBetom kroz Cvajtu - Sve ljući Hamburger, vreme je za povratak?

Autor: Ivan Cvetković
subota 16.07.2022.
10:35
Izvor: Sportske.net

Počinju Nemci.

 EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN
EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Povezane vesti

Sitno brojimo do povratka najjačih liga sveta, ali dok se one ne vrate, okrenućemo se alternativama, kako u domaćim okvirima, tako i u inostranim gde ponegde započinju niži stepenici. Jedna od njih je nemačka Bundesliga 2, gde smo pre samo mesec i po dana videli dramatiču borbu za plasman u elitu, odnosno opstanak.

Nakratko ćemo se podsetiti pređašnjih dešavanja kako bismo mogli da zaokružimo čitavu priču vezanu za Bundesligu 2. Šalke i Verder iz Bremena vratili su se tamo, gde, realno i pripadaju, dok su Arminija Bielefeld i Grojter Firt, uz dužno poštovanje – takođe učinili isto. Bili su ubedljivo dva najgora tima u eliti i sada ponovo moraju da grebu po površini leda ne bi li se opet izdigli iznad njegovog nivoa.

Što se tiče novih timova u Bundesligi 2, tu su od ove sezone Kajzeslautern, Magdeburg i Braunšvajg koji je do skora uspevao da se domogne i Bundeslige.

Arminija je dugo tražila povratak u najjači rang. Čak 11 godina, a sada su nakon dve godine boravka u istoj – ispali. Ostali su bez nekoliko bitnih imena u vidu odličnog golmana Stefana Ortege koji je otišao u gle čuda, Mančester siti sa svojih skoro 30 godina, zatim gazde odbrane Amosa Pajpera, te sjajnog Patrika Vimera kojeg je pazario Volfsburg. Imaju i novog trenera Ulija Fortea i poručili su da žele da izgzgrade stabilan klub kako bi u budućnosti lakše podizali lestvicu. Već sada se može reći da će Grojter Firt imati više pobeda u narednoj sezoni nego li u prošloj (tri). Ipak su oni tim sa najvećom istorijom u Cvajti sa čak 1126 mečeva u ovom rangu!

Jedna od zanimljivijih tema biće čuveni Hamburger Šport Verajn, kako nose puno ime. Razočarani su napustili sopstveni stadion nakon revanša protiv Herte iako su u prestonici pobedili 1:0 u baražu i bili nadomak promocije. Već pet godina su u Bundesligi 2 i željno isčekuju povratak. Tim Valter ostaje na čelu ekipe, motivisani su uprkos nekoliko prodaja. Intersantan će biti i Darmštad pod palicom Torstena Liberknehta nastaviti da gaji svoj atraktivan i na oko lep fudbal. Ostali su bez najboljeg strelca ekipe Luke Fifera koji je postigao 17 golova prošle sezone, ali uveravaju da 4. mesto od prošle sezone može biti "apgrejdovano".

1431 Braunšvajg - Hamburg GG&2-3 (3.65)

Navijači "dinosaurusa" nestrpljivo čekaju povratak u elitni rang nemačkog fudbala, gde im je po slavnoj istoriji definitivno i mesto. Putešestvije kreće iz Braunšvajga koji neće biti nimalo lak plen, a u nekim ranijim duelima između ove dve ekipe videli smo dosta golova na obe strane.

Sent Pauli je prošle zime izgledao kao najozbiljniji kandidat za promociju i to sa prvog mesta, a potom su se okrenuli za 180 stepeni i sa jednom pobedom u poslednjih sedam utakmica ostali bez ičega. Trener Timo Šulc imao je dovoljno vremena da analizira istuaciju i pokuša da napravi plan koji bi „kultni klub“ vratio u Bundesligu po prvi put posle 2011. godine.

1439 Sent Pauli - Nirnberg 1&3+ (3.45)

Sent Pauliju u goste stiže Nirnberg, nekadašnji bundesligaš koji se i dalje potajno nada povratku. Koliko je to realno, može nam nagovestiti premijerna utakmica, domaćin je blagi favorit, a treba probati i goleadu.

S pažnjom će biti propraćeno i šta Kajzerslautern može da napravi u Cvajti nakon promocije u istu. Tri godine su bili u trećem rangu kao nekadašnji šampion Nemačke i do druge lige domogli su se preko pobede u baražu protiv Dinamo Drezdena. Doveli su iskusnog golmana Andreasa Lutea i svetskog šampiona iz 2014. godine Erika Durma, te to nekako definiše njihove ambicije da to ne bude puka borba za opstanak, već stabilna sredina tabele.

Magdeburg, Jan Regenzburg i Hansa Roštok bi mogli biti timovi koji će se boriti za goli život u Cvajti.

Kompletnu ponudu mečeva Bundeslige 2 kao i uvek imate u AdmiralBet-u.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke