Sve počelo još 2008. godine? Ćavi i Deko zaratili zbog "pogrešno" potrošenih 60.000.000?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 13.02.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Šta je po sredi?

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Nema mira u Barseloni, a danas su stigle nove informacije o raskolu između Ćavija i Deka. 

Već smo pisali o intervjuu sportskog direktora Deka u Portugalu, a nakon toga, oglasio se u jednoj emisiji i novinar Havi Migel.

U pitanju je Ćavijev blizak saradnik, dopisnik Asa iz Barselone, koji je neretko lansirao ekslkluzive iz tabora trenera Katalonaca. On tvrdi da Ćavi veruje da Deko nije zaboravio šta se dogodilo 2008. kada je Pep Gvardiola preuzeo tim.

"Kada je Pep Gvardiola 2008. godine nasledio Franka Rajkarda, odmah je zatražio od Đoana Laporte da proda vodeći trio - Deko, Ronaldinjo Eto. Ipak, svlačionica se zauzela za ostanak Samjuela Etoa, a među njima je bio i jedan od kapitena Ćavi. Sadašnji trener je tada govorio da je Eto profesionalac i od velike pomoći, a kada je Pep pitao za drugu dvojicu, nastao je tajac. To se pročulo, Deko i Ronaldinjo su proterani i to se i danas pamti u Barseloni. Između Ćavija i Deka je sve bilo dobro, dok mu nije tražio da dovede Zubimendija i Kimiha. Deko je momentalno zatvorio vrata zbog finansijske situacije, a onda je gotovo isti taj novac dao za Vitora Rokea", rekao je Ćavijev bliski izvor i novinar Havi Migel.

Istina, Zubimendijeva klauzula je 60 miliona evra, ali on nije bio voljan da napusti Real Sosijedad kada su se plasirali u Ligu šampiona. 

Vitor Roke je došao u paketu od 35 miliona evra fiksno, uz procente koji mogu da dostignu 60 miliona evra. 

Da li je Deko taj novac mogao da preusmeri na Ćavijeve zahteve i zbog čega nije? 

Sve u svemu, Ćavi odlazi, Deko će ostati, ali će i on biti na tankom ledu ako nastavi sa sumnjivim transakcijama...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke