Sve poznato, dve ponude na stolu. Mančester Junajted će biti prodat za svetski rekord?

Autor: Boris Jovanović
subota 29.04.2023.
09:23
Izvor: Sportske.net

Navijači jasni u svojim željama, ne pitaju se, ali od njihovog odnosa zavise i akcije kluba...

EFE/ADAM VAUGHAN
EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Na stolu su dve ponude, lopta u dvorištu porodice Glejzer. 

Naime, oni će, ako budu rešili da prodaju, a to je, priča se, izvesno, jer se plaše reakcije navijača (ne fizičke već pada akcija na berzi) odlučivati između Katara i najbogatijeg Britanca, Ser Džima Ratklifa.

Ova druga ponuda međutim podrazumeva, iako većinsko vlasništvo Ratklifa, da dva "glavna" brata Glejzer, Džoel i Avram zadrže po 20%. To bi dodatno razbesnelo pristalice "Đavola" oni žele da Amerikanci zauvek napuste klub.

Veće su šanse Šeika Jasima bin Hamada al Tanija, ili čitaj države Katar. Doha je ponudila više od pet milijardi funti, što je svetski rekord. I ne samo to, dogovor bi podrazumevao dodatne sume, injekciju kapitala usmerenog na rekonstrukciju ili pravljenje novog Old Traforda, kao i transformaciju infrastrukture, odnosno trening centra koji sada već značajno zaostaje za Sitijem. 

Jasim želi 100% vlasništva, da isplati sve deoničare, neće saradnju sa Glejzerima jer je svestan da bi to značilo pogrešan korak kada je odnos sa navijačima. On je isključio i mogućnost da poveća ponudu, smatra da je šest milijardi funti nerealno tim pre što planira velika ulaganja. 

Ponude će danas stići pre isticanje poslednjeg roka, Katar želi odgovor što pre, kako bi preuzeli klub i planirali letnju pijacu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke