Sve poznato, imamo osvajača "Zlatne lopte"?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 29.11.2021.
10:57
Izvor: Sportske.net

Sačekaćemo potvrdu večeras, ali male su šanse za iznenađenje...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Danas ćemo u Parizu saznati ko je najbolji fudbaler sveta za ovu godinu. U pompeznom Teatru Šatele biče dodeljene nagrade.

Naravno, nazanimljivije je kada su fudbaleri u pitanju. Kako sada stvari stoje, Leo Mesi će biti laureat po sedmi put, što znači verovatno da dobija trku sa Ronaldom koji ostaje na pet naslova najboljeg na svetu. Njih dvojica su obeležili dobar deo našeg veka. 

Iako sa Barsom nije napravio gotovo ništa prošlog proleća, osvojhio je ipak kup, imao 38 golova i 14 asistencija, a prevaga je Kopa Amerika, njegov prvi veliki trofej sa seniorskom selekcijom Argentine. To je i prva titu "Gaučosa" nakon gotovo tri decenije. Konkurencija Mesiju bili su bombarderi Levandovski i Benzema, zanimljivo da je dosta ljudi tipovalo na Žorginja koji je osvojio evropske titule sa Čelsijem i Italijom, samo problem je što on nije bio dominantan igrač u tim pohodima, pa je Mesi u velikoj prednosti.

Još jedan sadašnji igrač Barselone će biti među dobitnicima nagrade, Pedri je za godinu dana stigao u fudbalsku elitu. On je veliki favorit za "Kopa" nagradu koja se dodeljuje najboljim fudbalerima sveta do 21 godine. Momak sa Tenerifa je već laureat tradicionalne nagrade torinskog "Tutosporta", u pitanju je trofej "Zlatni dečak", a nema razloga da ne bude najbolji i u ovoj francuskoj "verziji". Barsin avion biće pun, naime pet igračica ženskog tima su nominovane, Paredes, Panjos, Martens, Hermoso i Aleksija Puteljas, neka će sigurno dobiti nagradu. 

Premija "Jašin" za najboljeg golmana bi trebalo da završi u rukama najboljeg igrača EURA, Donarume, konkurencija su mu golman Argentine i Vile, Emilijano Martinez, klupski drug Navas, Nojer, Ederson, Handanović, Šmajhel, Mendi i Kurtoa. 

Pravila znate, Frans Futbal kandiduje 30 fudbalera za koje glasaju 180 dopisnika lista, ukupno biraju pet fudbalera, za najboljeg igrača, dobijaju se 6,4,3,2,1 poena...

Da sačekamo večeras, ali čini se da ništa ne može da spreči Lea Mesija da stigne do sedme "Zlatne lopte".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke